DBP Eş Genel Başkanı Yüksek tutuklandı

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek tutuklandı
Diyarbakır’da basına verdiği demeçler gerekçe gösterilerek önceki gün gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, savcılık ifadesi ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek,”örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır’da basına verdiği demeçler gerekçe gösterilerek önceki 10 Mayıs günü gözaltına alınan Yüksek, savcılık ifadesinin ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Gece saat 03.00 gibi nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yüksek’in ifade işlemlerii yaklaşık 2 saat sürdü.

İfade işlemlerinin ardından Yüksek, savcılığın talepleri dikkate alınarak, mahkemece tutuklandı.

Yüksek, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Ne olmuştu?

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, basına yaptığı açıklamalar nedeniyle 10 Mayıs günü Diyarbakır’da gözaltına alınmıştı. Yüksek’in gözaltı süresi bir gün uzatılmıştı.

Yüksek’in gözaltına alınmasının ardından evi ile parti binası basılarak, arama yapılmıştı.

Yüksek’in gözaltına alınması üzerine Diyarbakır’da bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Gülistan Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, DBP’li belediye eş başkanları, DBP Genel Merkez İrtibat Bürosu önünde açıklama yaptı.

Burada bir konuşma yapan Demirtaş, gözaltıya tepki göstererek, “Kamuran Yüksek’i de bizi de alabilirsiniz, ama emin olun hepsinin faturası size çıkacak. Kaybedeceksiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.