DBP Şırnak il yöneticisi Hürşit Külter’den haber alınamıyor

DBP Şırnak il yöneticisi Hürşit Külter’den haber alınamıyor
Şırnak’ta gözaltına alındığı özel harekatçılara ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ancak İl Emniyeti’nin gözaltına alındığını kabul etmediği DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den haber alınamıyor.

 

Demokratik Bölgeler Partisi ()BDP) Şırnak il yöneticilerinden Hurşit Külter’den haber alınamadığı bildirildi.

İki gün önce sosyal medyada Külter’in gözaltına alındığı belirtilmişti. Emniyet’se Külter’in gözaltında olmadığını söylüyor.

“BÖF” adlı bir Twitter hesabında, önceki gün, “PKK/KCK dosyasında örgütün sözde Şırnak Valisi olarak geçen Hurşit Külter silahıyla birlikte bir kanalizasyon çukurunda yakalandı” mesajı yazılmıştı.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre avukatların başvurusu üzerine Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Külter’in gözaltında olmadığı yanıtını verdi.

Aile savcılığa başvurdu

Külter’in babası Hamdi Külter, “Polisler diyor elimizde emniyete soruyoruz diyor bizde değil. JÖH, PÖH, kendi sayfasında oğlumun ellerinde olduğunu söylüyorlar” dedi ve oğlunun nerede olduğunu öğrenmek istediğini belirterek, “Devlet oğlumun nerede olduğunu açıklasın. Oğlumun nerede olduğunu bulmak için her yere başvuracağım. Bu işim peşini bırakmayacağım” şeklinde konuştu.

Külter’in ailesi, Cumhuriyet Savcılığı’na başvuruda bulundu.

Twitter’da kampanya

Öte yandan sosyal medyada haber alınamayan Hürşit Külter için, “#HurşitKülterNerede” hashtag’i ile kampanya başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.