DBP VE HDP mahalle toplantılarına başladı

DBP VE HDP mahalle toplantılarına başladı
Demokratik Bölgeler Partisi ( DBP) ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) tarafından cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle mahallelerde halk toplantıları düzenlemeye başladı.

HAKKARİ - Demokratik Bölgeler Partisi ( DBP) ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) tarafından cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle mahallelerde halk toplantıları düzenlemeye başladı.
DBP ile HDP ortaklaşa olarak Halife Derviş Mahallesi’nde başlattığı ilk mahalle toplantısı büyük ilgi gördü. Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak oy pusulaların hakkında bilgi verilerek seçim kâğıtlarının oy kullanımından sonra yırtılıp atılmaması bilgisi verildi. Burada konuşan HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel, 10 Ağustos tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında mahallelerde halk toplantıları düzenlediklerini belirterek, “Seçimin bizler açısındaki önemi ve yine tarihte ilk olarak Hakkari’den bir cumhurbaşkanı adayının çıkması halkımıza büyük bir moral ve coşku vermiştir. Bu kapsamda bizde mahallelerde yaptığımız toplantılar sonucu her ne kadar eşit olmayan imkan ve koşullarda olsa bile bu seçimde en güçlü şekilde halkımızla birlikte güzel bir sonuç alacağız. Yapılan toplantılarda özellikle seçimin bizler açısındaki önemi, mazlum halkların adayının Çankaya’ya gönderilmesi ve yine bu toplantılarda seçime yönelik pusula tanıtımları ve seçmen bilgi kağıtlarının alelacele muhtarlıklardan alınması çağırısı yapıldı. Bu seçmen kağıtlarının oy kullanımından sonra yırtılıp atılmaması, tam tersine ayın 24 Ağustos’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde yeniden kullanılabileceği bilgisini halkla paylaştık” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.