DBP’de Kongre hazırlığı

DBP’de Kongre hazırlığı
22 Kasım'da kongreye gidileceğini duyuran DBP Diyarbakır İl Örgütü, kongre öncesinde zamanın ruhuna denk düşecek bir yapılanmanın nasıl olması gerektiği konusunda yapılacak konferans ve halk toplantılarında çıkan öneri ve düşünler doğrultusunda kongreye g

DİYARBAKIR DBP Diyarbakır İl Örgütü, gerçekleştirilecek il kongresine ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Partinin Kongre Komisyonu sözcüsü Mehmet Akın tarafından yapılan toplantıda, daha önce yapılması gereken kongrelerin gecikmesinin nedeni olara Kobanê'ye yönelik artan saldırılar gösterildi. Partilerinin PM ve MYK toplantılarında almış olduğu kararla tüm kongre hazırlık çalışmalarını başlattıklarını ve mevcut yönetimlerin yeni rol ve misyona göre yeniden yapılandırmak üzere önlerine bir yol haritası koyduklarını belirten Akın, toplumun değişim ve dönüşümünde örgütlenmenin ve eğitimin hayati rolü olduğunu ifade etti. 


Akın, yeniden yapılanma sürecinde özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşmasında, eğitim ve örgütlenmenin derinleşmesi ve halklaşmasıyla doğrudan ilgili olduğunu da vurguladı. Akın, yapılacak kongrede eşit cins temsiliyeti ilkesinin gözetilerek kadının partide öncü rolünü üstleneceğinin altını çizdi. 

Halk toplantıları gerçekleştirilecek

Kongre çalışmalarının üç aşamalı yürütüleceğini paylaşan Akın, çalışmalarına başlayan oluşturulan Kongre Hazırlık Komisyonu'nun çalışmalarını bir takvime bağladığını ve bu çerçevede, 26 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında mahallelerde halk toplantıları yaptıktan sonra 14 Ekim'de de parti delegelerinin ve sivil toplum kurum temsilcilerin katılacağı bir konferans düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

Kongre öncesi konferans düzenlenecek

Akın, halk toplantılarında tüm kesimlerden öneri ve düşüncelerin alınacağını, ayrıca halkın partiden beklentilerinin saptanacağını dile getirdi. Sonrasında yapılacak konferasta ise yeniden yapılanma süreci içerisinde zamanın ruhuna denk düşecek bir yapılanmanın nasıl olması gerektiği üzerinde kapsamlı ve derinlikli tartışmalar yürütülecek.

'Mücadele gücü ortaya çıkarma esas alınacaktır'

22 Kasım'da gerçekleştirecekleri kongrenin ise klasik bir siyasi parti kongresi olmayacağını vurgulayan Akın, "Nitelikli ve donanımlı bir yönetimi açığa çıkararak, parti değerleri etrafında birleşen duruşun sahibi bir yapılanma ortaya çıkarılmaya çalışılacaktır. Sıradan, geri iktidarcı ve hesapçı her türden tartışmanın dışında ve karşısında bir mücadele gücü ortaya çıkarma esas alınacaktır"dedi.

Akın'ın yapılacak kongrenin güçlü geçmesi için halka, tüm sivil toplum örgütlerine, demokratik kitle örgütleri ve kurumlara yapılacak halk toplantılarına ve düzenlenecek konferansa katılım göstermesi çağrısında bulunmasıyla toplantı son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.