DBP’den Cizre'deki olaylara ilişkin açıklama

DBP’den Cizre'deki olaylara ilişkin açıklama
“Biz kesinlikle kürtler arası, halkımız içerisinde bir iç çatışma yaşanmasını istemiyoruz”


- DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek: 

- “Bu gelişmelerin yaşanmaması için bugün çatışmanın tarafı olarak ifade edilen HÜDA-PAR ve bağlantılı kesimlerle de bir çok kez görüşmeler yapıldı” 


DİYARBAKIR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Cizre’de yurtsever partili bir genç kardeşimiz hayatını kaybetti. Ama buna karşılık asla şiddet içerikli, asla silahla bir karşılık içine girilmemelidir. Tepkilerimiz demokratik olmalı, tepkilerimiz kitlesel anlamda sahip çıkma şeklinde olmalı ama bunun dışına taşan bir yaklaşım içerisinde kesinlikle olunmamalıdır. Çünkü bu bir tuzaktır, bu bir oyundur” dedi.
DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre’de çıkan olaylara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonu girişinde düzenlenen basın açıklamasına HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, bölge belediye başkanları ve partililer katıldı. Açıklamayı Kamuran Yüksek yaptı. Yüksek; “ Biz kesinlikle Kürtler arası, halkımız içerisinde bir iç çatışma yaşanmasını istemiyoruz. Silahlı, şiddetli hiçbir çatışmanın yaşanmasını tasvip etmiyoruz. Haftalardır bu bölgelerde çeşitli biçimlerde sokaklarda, mahallelerde girişimler söz konusu. Yurtsever insanlarımız, esnaflarımız tehdit edilmekte, parti üyelerimiz tehdit edilmekte, kışkırtmalar geliştirilip, olayların çıkarılması çabası söz konusudur. Bu girişimlerin sonucunda dünden bu yana Cizre’de olaylar patlak vermiş durumdadır. Bu gelişmelerin yaşanmaması için bugün çatışmanın tarafı olarak ifade edilen Hüda-Par ve bağlantılı kesimlerle de birçok kez görüşmeler yapıldı. Diyaloglar geliştirildi. Provokasyonlara gelmemeleri, bazı kesimlerin oyunlarına gelmemeleri bazı çetelerle ilişkilerini bitirmeleri ve burada her siyasi parti gibi demokratik temelde faaliyetlerini yürütmeleri üzerine görüşmeler yapıldı, diyaloglar geliştirildi. Aslında bu konuda gelinen bazı sonuçlar, noktalar da oldu. Dün Cizre’de de benzer bazı konuşmalar yapılmış ve kimi mutabakatlar oluşmasına rağmen bu mutabakatın ardından yeniden böylesi bir provokatif girişim gerçekleşmiştir” dedi.

İKİ TARAFA DA OLAYLARA SON VERİN ÇAĞRISI
Bu kesimlerin amacının Türkiye’deki çözüm sürecini provoke etmek olduğunu kaydeden Yüksek, “Yurtsever halkımıza da partimize, parti örgütlerimize gençlik yapılarına şunu önemle ifade etmek istiyoruz, bu bir oyundur, bu bir tuzaktır. Bizleri, insanlarımızı silahlı bir çatışma içerisine çekme, şiddet içerikli bir kavgaya çekme oyunudur tuzağıdır. Bu tuzağa asla gelinmemelidir, bu tuzağa asla düşülmemelidir” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.