DBP'li kızını bıçaklayan babanın cezası ertelendi

DBP'li kızını bıçaklayan babanın cezası ertelendi
DBP'li kızını bıçaklayan babanın cezası ertelendi

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde eski Belediye Eş Başkanı ve Belediye Meclisi üyesi DBP'li Nevin Oktay'ı bıçakla yaralayan babası 68 yaşındaki Mehmet Oktay'a, iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 9 ay 25 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın işlediği suç nedeniyle giderilmesi gereken somut bir zararın oluşmadığını gerekçesiyle, bu cezayı erteledi. İddianamede babasına "Dağa çıkar seni öldürtürüm" dediği belirtilen ve halen başka bir suçtan tutuklu bulunan Nevin Oktay ise, 5 yıl hapis cezası istenen bu tehdit suçlamasından beraat etti.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde 14 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen olayda, o dönem İlçe Belediye Eş Başkanı ve Meclis Üyesi olan Nevin Oktay, babası Mehmet Oktay tarafından bıçakla ağır yaralandı. Vücuduna 6 bıçak darbesi isabet eden Oktay, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan baba Mehmet Oktay daha sonra adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, hazırlanan iddianamede yaralanan Nevin Oktay ve babası Mehmet Oktay 'şüpheli-müşteki', kardeşi Veysi Oktay ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı.

İddianameyi hazırlayan savcı, Nevin Oktay'ın babasını tehdit ettiğini iddia ederek 'Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehdit etmek' suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. İddianamede baba Mehmet Oktay'ın ise "Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' ve 'Kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçlarından 2 yıldan 6.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Cumhuriyet Savcısı bıçaklama olayından sonra babasını arayarak tehdit ettiği iddia edilen Veysi Oktay'ın ise 'Sesli, yazılı, görüntülü ileti ile hakaret ve tehdit' suçlarından 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

SAVCI: EVE GELMEMESİ YÜZÜNDEN BIÇAKLANDI

Olay günü Nevin Oktay'ın siyasetle uğraşması ve eve gelmemesi yüzünden babası ile tartıştığını ifade eden savcı, tartışma sırasında Oktay'ın "Benim üzerime fazla gelme. Dağa çıkarım seni öldürtürüm' diyerek babasını tehdit ettiği öne sürüldü. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Oktay'ın kızını basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde ve hayat fonksiyonlarını orta derecede etkileyecek nitelikte bıçakla yaraladığını belirten savcı, olayı duyan diğer şüpheli Veysi Oktay'ın da babasını arayarak tehdit ve hakaret ettiğini kaydetti.

ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

İddianamenin kabulünün ardından Nevin Oktay, babası Mehmet Oktay ve kardeşi Veysi Oktay'ın tutuksuz yargılaması Hani Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Davanın geçtiğimiz günlerde görülen son celsesine başka suçtan tutuklu bulunan Nevin Oktay, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı. İfadesi alınan Nevin Oktay, tehdit iddialarını kabul etmediğini belirterek, babasının kendisine iftira attığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

ZARAR OLUŞMADIĞI GEREKÇESİYLE CEZASI ERTELENDİ

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Oktay'ı 2 kez artırım uygulayarak 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sosyal ilişkisi ve yargılama sürecindeki davranışlarını iyi hal sebebi sayan mahkeme Mehmet Oktay'ın cezasını 1 yıl 9 ay 25 güne indirdi. Sanığın işlediği suç nedeniyle suçtan önceki hale getirme, giderilmesi gereken somut bir zararın oluşmamış olması ve tutum ve davranışlarını dikkate alan mahkeme, cezanın ertelenmesine hükmetti. Mahkeme Nevin Oktay ve kardeşi Veysi Oktay'ın ise 'Tehdit ve hakaret' suçlarından beraatine hükmetti.(DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.