DBP’liler PKK’nın kuruluşunu kutladı

DBP’liler PKK’nın kuruluşunu kutladı
PKK’nın 1978 yılında kurulduğu Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis Köyünde örgütün kuruluşu kutlandı. DBP tarafından yağmur altında yapılan töreni PKK’lılar yüksek teperde izledi.

İmralı Cezaevinde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ve 21 arkadaşının 1978 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesine bağlı Fis köyünde kurduğu PKK’nın 36. Yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. DBP tarafından organize edilen etkinlik PKK’nın gövde gösterisine sahne oldu. Mitinge; HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HDP Parti Meclis üyesi Dilek Öcalan ve yaklaşık 2 bin partili katıldı.Güvenlik güçleri yol boyunca kimlik kontrollü yaptı.

Fis Köyüne Abdullah Öcalan ve bazı PKK’lıların fotoğrafı ve flamaları asıldı. Partililer 36 yıl önce PKK’nın ilk kuruluş toplantısını yaptığı evi ziyaret edip hatıra fotoğrafı çekti. Bazı PKK’lılar ise yüksek tepelerde etkinliği izlediği gözlendi.  

Saygı duruşu ve Kürt marşının çalınmasının ardında hafta sonu İmralı’ya gidecek heyet arasında yer alması beklenen DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle,  Kürtçe konuşma yaptı.

kurulus-4.jpg

Dicle, yağmur altında bekleyen kalabalığa seslenerek şunları söyledi: “36 Yıl önce Fis köyünde doğan güneş ile dünya aydınlandı. Hareket bazen rüzgar oldu, bazen fırtına oldu, işgalcilerin sarayların başına yıktı. Geldiğimiz süreç açısında sayın Öcalan, Kürt halkı ve PKK birdir, birbirinden koparılamaz. PKK yatağına sığmayan su gibi, sadece Kürdistan için değil, tüm Ortadoğu ve dünya için bir özgürlük reçetesi olmuştur. PKK'nın bu mücadelesi bizim için bir şereftir.” 

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ise halkı selamlayarak başladığı konuşmasında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri saygı ile andı.
Kürt halkı ve Kürdistan tarihi açısında 27 Kasım'ın çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Dicle, 36 yıl önce Fis köyünde bir güneşin doğduğunu ve bu güneş ile dünyanın aydınlandığını ifade etti. 27 Kasım ile atılan özgürlük kıvılcımının ise Diyarbakır zindanında alevleştiğini söyleyen Dicle, "Hareket bazen rüzgar oldu, bazen fırtına oldu, işgalcilerin sarayların başına yıktı" dedi.

Dicle, PKK'nin geçmişten bugüne gerçekleştirdiği bütün eylemlerinin bir amacının olduğu üzerinde de durdu. Bunu da "Hepsi Kürt halkını ayağa kaldırmak ve özgürlüğünü kazanmak, 5 bin yıldır ezilen kadının özgürlüğünü sağlamak içindi" sözleriyle dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.