DBP'nin kongreleri sürüyor

DBP'nin kongreleri sürüyor
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özalp, Kars merkez ve Karlıova'da kongrelerini gerçekleştirdi.

Van'ın Özalp ilçesinde, DBP İlçe Örgütü 1'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Belediye Toplantı Salonu'nda yapılan kongreye, DBP İl Eş Başkanı Miraz Çallı, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, belediye eş başkanları Handan Bağcı ve Şerafettin Özalp, Saray Belediyesi eş başkanları Abdulkadir Çalışkan ve Zilan Aldatmaz, HDP ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. "Rojhılatın idamı, Bakur'un, Başur'un, Rojava'nın idamıdır" pankartı ile PKK Lideri Abdullah Öcalan ve farklı tarihlerde yaşamını yitiren HPG ve YPG'lilerin posterlerinin asıldığı kongrede, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. 


Divan oluşumunun ardından kısa bir konuşma yapan DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, Kürt halkının özgürlüğe doğru adım adım yürüdüğünü belirterek, mücadeleyi daha da yükseltme çağrısında bulundu. 

DBP İl Eş Başkanı Miraz Çallı ise yaptığı konuşmada Kürt halkının yüz yıllardır egemen güçler tarafından; eşkıya, asi, terörist ve kaçakçı oldukları gerekçesiyle katledildiğini hatırlattı. 1943'te Özalp'te 33 köylünün kaçakçı olduğu gerekçesiyle öldürüldüğünü anımsatan Çallı, 2011'de de Roboski'de aynı gerekçe ile katliamın yapıldığına işaret etti. 

Özdal Üçer de AKP'nin politikalarını eleştirerek, HDP ile AKP diktatörlüğünün son bulacağını söyledi. Cizre'de Hür Dava Partisi üyelerinin saldırısına da değinen Üçer, AKP'nin Kürt düşmanlığını paravan örgütler ile yürüttüğünü dile getirdi. 

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali rapor okundu. Tek liste ile gidilen seçimde, ilçe eş başkanlığına Aslı Kaymaz ve Yakup Almaç seçildi. 

HDP Başkale ilçe binası açıldı

Başkale de ise HDP ilçe binası, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye eş başkanları, DBP ve HDP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldığı tören ile açıldı. 

KARS

DBP Kars İl Örgütü, merkez ilçe kongresini gerçekleştirdi. DBP il binasında yapılan kongreye, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, DBP, HDP il ve ilçe yöneticileri, MEYA-DER, KA-YÖDER, DTK temsilcileri katıldı. Divan seçimi ve saygı duruşunun ardından geçilen kongrede konuşan Birtane, DBP’nin misyonuna işaret ederek, kongrelerin önemine vurgu yaptı. Cizre’de yaşanan çatışmalara da değinen Birtane, derin güçlerin “çözüm süreci"nin önünü kapatmaya çalıştığını söyledi. 

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde DBP Merkez İlçe eş başkanları Abdullah Gönen ile Refika Kaplan oldu.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde DBP İlçe Örgütü'nün 1. Olağan Kongresi parti binasında gerçekleştirildi. Çok sayıda kurum temsilcisi, yurttaş ve delegenin katıldığı kongre, saygı duruşuyla başladı. Divan oluşumunun ardından mali ve faaliyet raporlar okundu. Tek liste ile gidilen seçimde DBP Karlıova İlçe eş başkanlığına Halil Kala ve Yazgül Karabulak seçildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.