DBŞT Van’da izleyiciyle buluştu

DBŞT Van’da izleyiciyle buluştu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (DBŞT), Bûn an jî Nebûn adlı oyunu Van’da izleyiciyle buluştu.

 

 

DBŞT’nin, 2. Dünya Savaşı Polonya'sında bir grup tiyatro oyuncusunun trajikomik mücadelesini anlatan Bûn an jî Nebûn adlı oyunu Van’da izleyiciyle buluştu.

Melchior Lengyel’in yazdığı, Jan Mendell’in tiyatroya uyarladığı, yönetmenliğini Ruknettin Gün’ün yaptığı oyun, Nüda Kültür Merkezi’nde sahnelendi. İki gün oynanan oyun izleyicinin büyük beğenisini toplarken, oyunu izleyen Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, tiyatro oyuncularına çiçek vererek kutladı, performanslarından ötürü tebrik etti.

Bûn an jî Nebûn adlı oyunun konusu şöyle: “Hamlet'in o ünlü sözünün, Nazi işgaliyle gerçek olması moralleri alt üst etmişken ufak bir kaçamakla büyüyen bir casusluk bilmecesi işleri iyice karıştırır. 2. Dünya Savaşı Polonya’sında bir grup tiyatro oyuncusunun sahneleri, sanatlarının biricik yuvası kapanmak üzereyken onları kurtarabilecek şey farkındalık erdemiyle gelen cesaret ve hayal gücüdür. Yaşam bir bıçak sırtına dönmüşken tiyatrolarına kavuşabilmek için ellerinden geleni yapar Varşova'nın oyuncuları. Kafatasının kimin elinde olduğu, asıl oyunu kimin yönettiği bilinemese de sanatın onca kısıtlamanın elinden kurtarılması akıcı bir olay örgüsünde ustalıkla anlatılıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.