DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine operasyon

DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine operasyon
Mardin'de DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine yönelik operasyonda 4 kişi yakalandı.

 

 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, MİT Bölge Başkanlığı ile ortak çalışma sonucunda DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere diğer örgütlerin faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında "Yalnız Kurt" olarak adlandırılan birbirinden habersiz 2 uyuyan DEAŞ hücresine operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda, terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen Hüseyin A.S'nin dün Artuklu ilçesinde kaldığı bir evde yakalandığı kaydedilen açıklamada, şahsın ikametinde Suriye'de örgütün faaliyetleri kapsamında hareket ederek çatışmalarda vurulup tedavi olduktan sonra Mardin'e gelen ve aynı evde kalan Aaed M. isimli şahsın da yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Çatışma bölgeleriyle bağlantılı olduğu değerlendirilen kişinin kaldığı yerde yapılan aramada, çok sayıda dijital malzeme, dokümanlar ve siyah renkli kar maskesi ele geçirildiği aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Ayrıca, terör örgütü DEAŞ'ın Mazıdağı ilçesinde ikinci uyuyan hücresi tespit edildi. Yapılan çalışmada, örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen Abdurrahim E.H. adresinde yakalanmıştır. Aynı ikamette bulunan Ubeyde H. isimli şahıs da gözaltına alınmıştır. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatlarıyla soruşturma sürüyor."

Açıklamada, her türlü terör örgütleri̇ ile mücadelenin, ülkenin huzuru ve devletin güvenliği için tüm güvenlik birimlerinin ortak çalışma ve birlikteliği ile kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.