DEDAŞ, 5 BİN KİŞİNİN YAŞADIĞI ÇADIRKENTE ELEKTRİK ŞEBEKESİ DÖŞEDİ

DEDAŞ, 5 BİN KİŞİNİN YAŞADIĞI ÇADIRKENTE ELEKTRİK ŞEBEKESİ DÖŞEDİ
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı Suriye’nin Kobani kentinde kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan mültecilerin elektrik ihtiyaçlarını giderebilmek için kurulan son çadır kente de elektrik şebekesi döşedi.

Eylül ayında IŞİD’in saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 200 bini aşkın Suriyeli mülteci, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde çeşitli bölgelerinde bulunan kamplara yerleştirildi. Kobani'den gelerek Suruç'a sığınanlar için kurulan çadır kentlerin en sonuncusu olan ve yaklaşık 5 bin kişinin kaldığı Kader Ortakaya çadır kentinin elektrik sorunu, DEDAŞ tarafından döşenen şebeke ile çözüldü.
3 ADET 400 KWA’LIK TRAFO
DEDAŞ ekipleri tarafından kamp alanına 3 adet 400 kWA’lık trafo yerleştirildi. Çadır kentin her köşesinden enerji alınabilmesi ve aydınlatma için de kamp alanına onlarca direk dikildi. Kader Ortakaya çadır kentinin enerji sorununu gidermek için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü Sistem Bakımı Yöneticisi Yusuf Kara, “Yaklaşık 5 bin kişinin barındığı çadır kentin enerji sorununu gidermek için yaptığımız çalışmalarda sona geldik. Çadır kentte yaşayan yaklaşık 5 bin kişinin enerji ihtiyacına uygun olarak buraya her biri 400 kWA gücünde 3 adet trafo yerleştirdik. Artık bu çadır kentin enerji sorunu kalmadı” dedi.
DEDAŞ daha önce de Suruç’ta bulunan Yumurtalık ve Mert İsmail köylerinde AFAD kamp bölgelerine elektrik şebekesi döşemiş, AFAD'ın kontrolündeki yatılı bölge okulu ve çevresinde toplam 10 trafoyu devreye almıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.