DEDAŞ çalışanlarına arama-kurtarma semineri

DEDAŞ çalışanlarına arama-kurtarma semineri
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) çalışanlarına, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Türkiye genelinde yürüttüğü ‘Afet Bilinci Eğitimi’ kapsamında arama-kurtarma semineri verildi.

BATMAN- DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen seminere 27 DEDAŞ personeli katıldı. Batman Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü'nden eğitim uzmanı Hüseyin Yıldırım ve Şube Müdürü Abdülmecit Önder'in sinevizyon eşliğinde verdiği eğitimde, sel, deprem, yangın, boğulma, çığ gibi afetlerde ilk etapta ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Batman AFAD eğitim uzmanı Hüseyin Yıldırım, Batman’ın deprem, sel ve yangın gibi olayların vuku bulabileceği illerden biri olduğunu belirterek, "Bakanlığımız Türkiye genelinde kamu kurum çalışanları, özel sektör çalışanları ve vatandaşların vuku bulabilecek afetlere karşı hazırlıklı olması amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Çalışmanın kapsamında, afete hazır aile, afete hazır okul, afete hazır işyeri ve afete hazır gönüllü gençler projeleri var. DEDAŞ İl Müdürlüğü’nden gelen talep doğrultusunda olası bir afette arama-kurtarma çalışmalarına katılacak personele eğitim verdik" dedi.
DEDAŞ İş Güvenliği uzmanı Lokman Yorulmaz, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak iş sağlığı ve iş güvenliğine büyük bir önem verdiklerini söyledi. İş kazalarının önüne geçmek için en önemli etkenlerden birinin eğitim olduğuna vurgu yapan Yorulmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yoğun tempoda çalışan personellerimize sağlıklı bir ortamda güvenli bir iş imkanı sağlamak temel unsurumuz ve görevimizdir. Bunun için gerek saha personeli gerekse idari personelin hepsine İş Güvenliği Eğitimi ve İlk Yardım Eğitimi verildi. DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan personeller için Acil Durum planı çerçevesinde AFAD tarafından verilmesi gereken arama-kurtarma eğitimine 27 personel iştirak edip eğitimlerini başarıyla tamamladı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.