DEDAŞ, KESENİN AĞZINI AÇTI

DEDAŞ, KESENİN AĞZINI AÇTI
DEDAŞ kış sezonuna girilmeden elektrik kesintilerini önleyebilmek için kolları sıvayıp kesenin ağzını açtı.


Özcan YILDIZ

DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın son yıllarda hızla büyüyen ve 300 bini bulan nüfusu ile birçok şehirden daha kalabalık olan merkez Kayapınar ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (Dicle EDAŞ) yaptığı çalışmalar sayesinde artık uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşanmaması hedefleniyor. 
İhtiyaç duyulan yerlere içerisinde trafoların bulunduğu ve elektrik dağıtımının yapıldığı ‘mod 5’ tipi binalarının yanı sıra, monoblok tarzı modern trafolar kurulduğu belirtildi.
 

"ÜÇ TRAFO BİNASI YAPILACAK, BİR DM YENİLENECEK"
 

Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü, kış mevsimi gelmeden önce enerji kalitesini artıracak, uzun süreli elektrik kesintilerinin önüne geçecek tedbirleri almak için kolları sıvadı. Bunun için şehrin değişik yerlerinde yatırım projeleri hayata geçirilmeye başlandı. Bu çerçevede, 300 bini aşkın nüfusu ile birçok ilden daha kalabalık olan ve kurulan yeni yerleşim alanları nedeniyle her geçen gün daha da büyüyen merkez Kayapınar ilçesindeki eksikler gideriliyor. Dicle EDAŞ İl Müdürü Uğur Yaka, yeni yerleşim alanlarının bulunduğu Kayapınar’ın bazı bölgelerinde yeterince trafo binası bulunmadığını belirterek, "Bu nedenle burada zaman zaman yaşanan arızalar yüzünden istenmeyen uzun süreli elektrik kesintileri olabiliyordu. Bunun önüne geçmek için yeni yatırımları hayata geçirdik. Bahse konu yerleşim bölgelerindeki hatları bölerek, üzerlerindeki yükü azaltmak, bu hatlardan gelen arızaları dar bölgelere sıkıştırıp hızlı müdahale edebilmek için Mahabat Bulvarı, Diclekent Bulvarı ve Metropol bölgesinde yeni tesis ettiğimiz trafo binaları ile dağıtım şebekemizi güçlendiriyoruz. Bu binalar devreye alındığında, Kayapınar bölgesinde elektrik kesintilerinden etkilenecek abone sayısı ve arıza süresini en aza indirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.
 

İKİ İLÇEDE 1.5 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILIYOR
 

Merkez Bağlar ilçesindeki Alay Dağıtım Merkezi (DM) binasının açık şalt tipi olduğunu, fiziki şartlarının yanı sıra, ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini de kaydeden İl Müdürü Yaka, bu dağıtım merkezinin gereksinimleri karşılayacak modüler hücreli olacak şekilde tadilattan geçirildiğini sözlerine ekledi.
Dicle EDAŞ İl Müdürü Uğur Yaka, 3 adet yeni trafo binasının yapımı, hem de Alay Dağıtım Merkezi’nin tadilatı için yaklaşık 1.5 milyon lira harcanacağını, söz konusu çalışmaların ise 22 Eylül’e kadar tamamlanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.