DEDELER GEZİDE

DEDELER GEZİDE
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bakımını üstlendiği kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlılara yönelik gezi düzenlendi. Düzenlenen gezide yaşlılar, Eğil peygamber kabirleri ve Hilar Mağaraları’nı gezme fırsatı yakaladı.

DEDELER GEZİDE


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bakımını üstlendiği kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlılara yönelik gezi düzenlendi. Düzenlenen gezide yaşlılar, Eğil peygamber kabirleri ve Hilar Mağaraları’nı gezme fırsatı yakaladı
 

Dilek SEZER

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılara hizmet veren Yaşlı Bakım Evi, sosyal aktiviteler kapsamında Eğil peygamber kabirleri ve Ergani Hilar Mağaraları’na gezi düzenledi. Yapılan etkinliğe 41 yaşlı katıldı. Gezide, Eğil'de bulunan Nebi Zülkif (as), Nebi Elyesa (as), Nebi Ömer (as), Nebi Zennun (as), Nebi Danyal (as) ve Nebi Hürmüz'ün (as) kabirleri ziyaret edildi. Yaşlılar öğlen namazlarını da ziyarette kıldıktan sonra birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltıdan sonra Eğil'de bulunan Kral Kızı Barajı'nda yaşlılarla baraj sularında bir tekne gezisi gerçekleştirildi.
Eğil gezisinin tamamlanmasıyla yaşlılar, Ergani'de bulunan tarihi Hilar Mağaraları’nı ziyaret etti. Tarihi mağaralar hakkında yetkililer ve rehberler, geziye katılanları bilgilendirdi.
Sabah saatlerinde başlayan gezi akşam geç saatlere kadar devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.