Delil’den çiftçilere çağrı: Standımıza uğrasınlar

Delil’den çiftçilere çağrı: Standımıza uğrasınlar
Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, yarın açılacak olan 9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık fuarının hem çiftçiler açısından hem de kent ekonomisi açısından önemli olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, “Ziraat odamızın standı çiftçimizin kendi evidir. Çiftçilerimiz kendi evlerine gelsinler bir soluklansınlar, çayımızı, kahvemizi içsinler. Çiftçilerimizi standımıza ağırlamak bizim için onurdur, tüm çiftçilerimize çağrımızdır önce kendi eviniz olan Ziraat Odamızın standına uğrasınlar” çağrısında bulundu. 

Diyarbakır’da 4-8 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarına ilişkin olarak, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil ile görüştük. Diyarbakır’da düzenlenecek olan Tarım ve hayvancılık fuarının çiftçiler başta olmak üzere tüm Diyarbakırlılara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, fuarların kent ekonomisine katkılarına değindi.

‘Çiftçilerimiz fuarlar sayesinde yeni teknik ekipmanlara kavuşuyor’

Daha önce Diyarbakır’da gerçekleşen fuarlara vurgu yapan Delil, önceki fuarların gerek çiftçiler gerek katılımcılar gerekse de kent ekonomisi için çok faydalı geçtiğini söyledi.

Diyarbakır’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından çok önemli bir kent olduğuna işaret eden Delil, “Diyarbakır Türkiye genelinde tarım ve hayvancılık açısından ilk sırlarda yer alan bir ilimizdir. Tarım ve hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğu bir ilde yapılan bir fuar tabii ki kent açısından çok önemlidir. Türkiye genelinde Konya ve İzmir illerinden sonra yapılan en büyük fuardır. Kentimizde yapılan fuara bölge illerinden çok fazla talep var. Fuara gelen yeni alet ve ekipmanlarla çiftçilerimiz tanışıyor. Çiftçilerimiz fuarlar sayesinde yeni teknik ekipmanlara kavuşuyor ve üretimdeki verimliliklerini arttırarak ekonomik gelir düzeylerini yükseltiyorlar” diye konuştu.

Çiftçilerimizin fuarlara ilgisi yüksek

 Yeni Tarım ve Hayvancılık fuarının çok canlı ve yoğun katılımla gerçekleşeceğini belirten Delil, “Diyarbakır yeni tarım teknikleri bakımından kendisini çok geliştirmiş bir ilimizdir. Dolayısıyla fuarlar çiftçilerimiz açısından hep ilgi odağı olmuştur. Özellikle sulu tarım yapılan alanlarda bulunan çiftçilerimizin fuarlara olan ilgisi daha üst seviyededir. Tabii sulama kanalları tamamlandığında çiftçilerimizin verimliliği daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

Fuarlar çiftçilere avantaj sağlıyor

Fuarların yenilikçi yüzüne vurgu yapan Delil, “Çiftçilerimiz fuarlarda umduklarını buluyorlar. Bugün ilimizde yapılan tarım ve hayvancılık fuarına 220 civarında firma katılım sağlıyor. Yeni teknik ekipmanlar çiftçilerimizin beğenisine sunuluyor. Ayrıca fuarlarda fiyat açısından da çiftçilerimize yüzde 20 civarında bir avantaj sağlanıyor. Elbette ki genel anlamda çiftçilerimizin tarım girdi maliyetleri yüksektir. Fuarlar bu girdi maliyetlerini azaltmak açısından bir avantaj sağlıyor. Çiftçilerimiz fuarlarda aradıklarını bulabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Barajlar tamamlansın, sulama kanalları biran önce bitirilsin

9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık fuarının başarılı geçmesini temenni eden Delil, GAP kapsamında Kıralkızı ve Silvan barajlarının biran önce faaliyete geçmesi gerektiğini belirtti. Bu yıl bölgenin kuraklıkla karşı karşıya olduğuna değinen Delil, “ Kuraklık sıkıntısı yaşamamak için GAP’ın biran önce bitmesini talep ediyoruz” dedi. Fuara tüm çiftçileri davet eden Delil, “Tüm çiftçilerimiz bu fuarı ziyaret etsinler. Çiftçilerimiz fuarda yeni teknik alet ve ekipmanlarla daha modern tarım yapabilecekler. Diyarbakır çiftçisi fuara katılım sağlamalı ve yeni teknik ekipmanlarla biran önce tanışmalıdır” şeklinde konuştu.

‘Çiftçilerimizi Ziraat Odasının standına bekliyoruz’

Fuarda yapılacak olan Buzağı yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıkacağını belirten Delil, fuarın kent ekonomisine canlılık katacağını söyledi. Diyarbakır Ziraat Odası olarak fuarda stand açacaklarını ifade eden Delil, “Tüm çiftçilerimizi standımıza bekliyoruz. Ziraat odamızın standı çiftçimizin kendi evidir. Çiftçilerimiz kendi evlerine gelsinler bir soluklansınlar, çayımızı, kahvemizi içsinler. Çiftçilerimizi standımıza ağırlamak bizim için onurdur, tüm çiftçilerimize çağrımızdır önce kendi eviniz olan Ziraat Odamızın standına uğrasınlar” çağrısında bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.