VİDEO - DEM Parti büyükşehir Aday Adayı Kandemir; ‘Ortak akıl, ortak yönetim’

VİDEO - DEM Parti büyükşehir Aday Adayı Kandemir;  ‘Ortak akıl, ortak yönetim’
 Özel Haber
DEM Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusunu yapan Garip Kandemir, gazetemizi ziyaret etti.

TİGRİS HABER - DEM Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusunu yapan Garip Kandemir, gazetemizi ziyaret etti. Kandemir, kayyum politikalarının yarattığı tahribatları gidereceklerini ve kent için sözü olan herkesi dinleyeceklerini ve kenti ortak akılla halkla birlikte yöneteceklerini söyledi.

Gazetemize konuşan Kandemir, uzun yıllar HEP, HADEP, DTB çizgisinde olan partilerde yöneticilik yaptığını söyledi.

Çözümler, kolektif akılla

Bölge ve kent olarak da tarihi bir süreçten geçildiğini ifade ede Garip Kandemir, Diyarbakır’ın kolektif bir akılla her türlü sorunu çözebilecek güçte bir kent olduğuna vurgu yaptı.

Kandemir, “Bizim burada yapmamız gereken sadece halkımızla ve demokratik kurumlarla eşgüdümü sağlayıp kolektif aklı bilince çıkarmaktır. Bu yönüyle de bakıldığında başta kayyum politikaları başta olmak üzere kenti geriye götüren her türlü çabanın önüne geçmek ve halkımızla beraber kentimizi ve kendimizi yönetebilmenin olanak ve imkânlarını geliştirmek. Bu yönüyle de meseleyi salt bir seçim olarak ele almamaktayız” dedi.

Seçimler toplumsal barışa hizmet etmelidir

Seçim süreçlerini toplumsal barışa hizmet edecek bir süreç olarak da değerlendirdiklerini ifade eden Garip Kandemir, bir toplumun kendi iç sorunlarını çözmediği sürece, ne iktisadi ne sosyal ne kültürel ne de siyasal hiçbir sorununa çözüm geliştiremeyeceğini söyledi.

Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu yönüyle elbette ki yerel yönetim kurumları hizmet kurumlarıdır. Başta iktisadi yaşam olmak üzere aynı zamanda sosyal, kültürel birçok alanda ciddi projelerle halkın önüne çıkacağız. Başta konut sorununu çözme gibi bir iddiamız var. Merkezi hükümetten beklemeksizin kendi öz dinamiklerimizle konut sorununu çözmek istiyoruz. Hiçbir insan en temel ihtiyacı olan barınma hakkından mahrum kalmayacak.”

DEM’den Büyükşehir aday adayı olan Garip Kandemir’in Diyarbakır ile ilgili anlattıklarının ana başlıkları şöyle;

dem-adayi-garip-kandemir-1.jpg‘Amed bir dünya kenti’

“Bu kentin alt yapı sorunları ciddi sıkıntılar yaratıyor. Bu sorunları çözmenin en başta yolu da başta ulaşım olmak üzere birçok alanda köklü ve güçlü yatırımlar ortaya koymak gerekiyor. Bunun için de Amed’in bir dünya şehri olduğunu ve dünya ile entegrasyon içinde, geçmişiyle, tarihi kültürel bilinciyle kentin hem tanıtımı hem de birçok kentle bir araya gelme imkan ve olanaklarını geliştirmek için de diplomatik ağlar geliştireceğiz. Kent tarihi dokusuyla bir açık hava müzesi gibi, başta Sur merkez olmak üzere birçok tarihi mekânları turizme hizmet edecek noktaya taşımak amacıyla soruna yaklaşacağız.”

Aş, iş ve ev ekonomisi

“Burada işsizlik ve yoksulluk açısından da ev ekonomisinin nasıl gelişeceği ile ilgili de bir takım projeleri hazırlamış bulunmaktayız. Bölge aynı zamanda bir tarım kenti, tarımsal ekonomi üzerinden başta kooperatifçilik olmak üzere, hayvancılık, meyvecilik çalışma alanımız içinde olacaktır. Sanayi kenti olma yolunda bir mesafe kat etti. Kent ipek ve baharat yolu kavşağında, doğalında bir ticaret merkezidir. Burası iyi bir aktivasyon ve lojistik merkezine dönüşebilir. Bu yönüyle kentteki sivil toplum örgütlerinin de içinde olduğu ortak bir akılla ticaretin daha da gelişmesi ve Orta Doğudaki diğer kentlerle buluşmanın imkânları fazlasıyla vardır.”

‘Amed barış ve hoşgörü kentidir’

“2024 seçimleri hepimiz için barışa, kardeşliğe, adalete hizmet etmesi gerektiği inancı taşımaktayım. Çünkü Amed şehri bir barış şehridir. Kardeşlik ve hoş görü şehridir. Bunun tekrar açığa çıkması için yerel yönetim seçimlerinin bu açıdan da ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle son on yılda kayyum politikalarının yaratmış olduğu tahribatın önüne geçmek için bu seçimi güçlü sahiplenmekle mümkün olacaktır. Bilindiği üzere kentte sosyal dokuyu bozan başta uyuşturucu, kumar ve fuhuş olmak üzere birçok gelişme yaşandı. Bunlarla da etkin mücadele için bir araya gelip, burada da ortak aklı işletip bu sorunları çözeceğiz.”

‘Tahrip edilen sosyal doku onarılacak’

“Kültürel değerlerimizi korumak ve aynı zamanda tahrip olan sosyal dokumuzu onarıp yeni yüzyılda güven veren bir yaklaşımla bu halkın önüne çıkma iddiasındayız. Elbette en temel dinamiklerin başında kadın ve gençlik gelmektedir. Kayyum politikaları en fazla kadını ve gençliği hedef aldı. Yaratılan bu tahribatları bir an önce bertaraf etmek için kadın ve gençlikle buluşup ortak politikaları açığa çıkarmak ve istihdam etme konusunda önemli çalışmalarımız olacaktır.”

‘Kadın yönetime dâhil edilecek’

“Amed tarihi dokusu itibariyle de bir kadın kentidir. Kadının yönetime dâhil edilmesi ve kadın bakış açısının hâkim olması konusunda da var olan mekanizmaların doğru işletilmesi için yoğun bir çaba içerisinde olacağız.”

‘Kente dair herkes söz sahibi olacak”

“Kayyum politikalarının yaratmış olduğu tahribatların biri de kentte karşıtlığın var olmasıdır. Bununla ilgili dokunmayacağımız tek fert kalmayacak. Herkesin bu kente dair sözünün olması kanaatindeyiz. Bunun imkân ve olanaklarını mutlaka yaratacağız. Burada aslolan toplumsal barışımıza hizmet edecek bir yerel yönetim politikasıdır. Partimizin bu konudaki politikası nettir. Hiç kimse bu sürecin dışında kalmayacaktır. Bizim derdimiz bu kenti hep beraber yönetmektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.