DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir eş başkan aday adayı oldu, iddialı konuştu

DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir eş başkan aday adayı oldu, iddialı konuştu
DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş Başkan Aday Adayı Mimar Hamdullah Kaya Tigris haberi ziyaret etti.

TİGRİS HABER - DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yapan Mimar Hamdullah Kaya, görev ile ilgili talebinin çok kıymetli olduğunu, bu nedenle görev alması halinde atacağı adımların halkın sözü ile eş değerde olacağını söyledi. Kaya, “Demokratik katılımcı bir yönetim anlayışı ile öncelikle 5 yıllık stratejik planımızı hazırlayacağız. Yapacağımız çalışmalarda halkın sözünün de olmasını sağlayacağız” dedi.

Tigris haberi ziyaret ederek aday adaylığı süreci ile ilgili bilgi veren, delegelerin ve STK’ların oylarıyla adaylaştığı takdirde projelerinin neler olduğunu aktaran Hamdullah Kaya, Diyarbakır’da doğup büyüdüğünü, mimarlık mesleği nedeniyle de kenti çok iyi tanıdığını ifade etti.

Halkımızın icazet ve onayı önemli

Yayın koordinatörümüz Naci Sapan ile aday adaylık sürecini sohbet eden Kaya, başvurusu ile ilgili şunları söyledi;

“Diyarbakır’da doğmuş büyümüş ve tüm yaşamını bölgeye, halkına ve Diyarbakır’a adamış bir insanım. Gerek mesleki hayatımda gerekse sosyal hayatımda Diyarbakır ve Diyarbakırlılar için en doğrusu ve en iyisi için mücadele ettim. Bugün Diyarbakır büyükşehir belediyesi eş başkanlığı için başvuru yaparken de, aslında çok önemli bir temsiliyet talep ettiğimin farkındayım. Çünkü Diyarbakır çok önemli ve ivme bir kenttir. Bir zamanlar ‘’AB ‘ye giden yol Diyarbakır’dan geçer’’ diyenler, bugün bilmeli ki Orta doğuda barışın yolu da Diyarbakır’dan geçmektedir. Bu kadar hassas ve kritik bir döneme denk gelen yerel seçimlerde halkımızdan alacağımız icazet- onay ve partimizin vereceği görev ile kentin tüm bileşenleri ile yerel yönetim bakış açımızı inşaya başlamak istiyoruz.”

Demokratik siyaset alanı daraltıldı

Türkiye’nin ve bölgenin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Hamdullah Kaya, son 10 yıllık sürece bakıldığında gelinen noktanın sürpriz olmadığını aktardı. Demokratik siyaset alanının daraltıldığını, anti-demokratik yönetim anlayışının hâkimiyetinin altında parlamentonun öneminin ortadan kaldırıldığını ifade eden Hamdullah Kaya, “Kuvvetler ayrılığı ilkesi ihlal edilmiş yargı mekanizması adaletten uzaklaşmıştır. Dolayısı ile Türkiye sadece Kürtler için değil yandaş olmayan herkesin ötekileştiği, herkesimin değişen sistemden kendi çapında etkileneceği sürece giriş yapmıştır.” Diye konuştu.

Kayyım, gaspçı yönetim

DEM Parti eş başkan aday adayı Hamdullah Kaya, Büyükşehir belediyesindeki kayyım uygulamalarına da değinerek, gaspçı bir yönetim anlayışı uygulandığını ifade etti. Kaya, “Bu yerel seçim Kürtler açısından büyük önem arz ediyor. Çünkü anti demokratik yönetim süreci içinde askeri darbe dönemlerinde dahi uygulanmamış olan kayyım atama uygulaması gerçekleşmiştir. İlk olarak 2016 yılında uygulanan gasp etme politikası 2019 seçimleri sonrası da devam etmiştir. Ve bizler bugün yine gaspçı ve sömürgeci kayyım uygulamaları gölgesinde seçim hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Her alanda projemiz var

Kaya, özgürlükçü yerel yönetim paradigması çerçevesinde, eş başkanlık sistemi doğrultusunda bu kentte yaşayan herkesin yaşamına pozitif dokunan projelerinin olduğunu belirterek şöyle dedi;

“Yaşanan olumsuz süreçlerin Diyarbakır halkı üzerinde yarattığı gerek ekonomik, gerek sosyal gerekse de psikolojik etkilerini yapacağımız projeler ile elimizden geldiğince sileceğiz. Demokratik katılımcı bir yönetim anlayışı ile öncelikle 5 yıllık stratejik planımızı hazırlayacağız ve yapacağımız çalışmalarımızda halkın sözünün de olmasını sağlayacağız.

Kadınlar ve genç kadınlar için önceliğimiz kayyım uygulamaları ile kapatılan ya da amacından uzaklaşan kadın kurumlarının ve ilişkili tüm mekanizmaların yeniden inşasının hızla gerçekleşmesi ve kurumsallaşmaların sağlanması olacaktır. Kadınların ekonomik, sosyal, kültürel hayata katılımlarını kolaylaştıracak mekanizmalar oluşturarak özel ve kamusal alanda maruz kaldıkları her türlü şiddetin önlenmesini sağlayıcı çalışmalar yapacağız.”

Hamdullah Kaya, adaylaştığı takdirde ekibiyle birlikte yapacağı çalışmaların ana hatlarını ise şöyle anlattı;

Ekolojik yaklaşımımız

“Altyapı ve üst yapı çalışmalarımızı ekolojik yaklaşımımızdan taviz vermeden uygulayacağız. Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakabilmek ve daha sağlıklı bir ortamda birlikte yaşayabilmek adına yenilenebilir enerji kullanımını ve üretimini destekleyen bir bakış açısı ile çalışmalarımızı planlayacağız.”

Kent ekonomisi

“ Kent ekonomisini makro ve mikro düzeyde pozitif etkileyecek projeleri ilgili kurumlar ile ortaklaşarak hazırlayacağız. Ekonomik yatırımların kente kazandırılması ve bu vesile ile gençlere yeni istihdam ve kariyer alanlarının yaratılması için diplomatik ve bürokratik çalışmaların öncüsü olacak bölgenin ivme kuruluşları ile ortak hareket edebileceğimiz mekanizmalar oluşturacağız.”

Ayrıntılı projelerimiz adaylık sürecinde

“Hali hazırda üzerinde çalıştığımız proje taslaklarımızın yaklaşımını kısaca ifade etmeye çalıştım. Bilindiği üzere partimizin aldığı karar gereği bir ön seçime hazırlanıyoruz. Yapılacak ön seçim sonrası delegelerimizin ve partimizin vereceği görev sorumluluğunu aldığımız zaman seçim çalışmalarımız başlayacak ve inşallah o zaman da projelerimizi daha ayrıntılı olarak paylaşacağız.

Öncelikle halkımıza ve partimize bizlere bu imkânı sundukları ve demokrasi koşullarını işlettiği için teşekkürlerimi sunarken, bölgede ve Diyarbakır’da aday adayı olarak ön seçime hazırlanan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.