DEM’de, Büyükşehir Belediye Başkan adayı ikinci tura kaldı

DEM’de, Büyükşehir Belediye Başkan adayı ikinci tura kaldı
DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylarını belirlemek için düzenlediği eğilim yoklamasından, 50 artı biri sağlayan aday olmadı, seçim ikinci tura kaldı.

TİGRİS HABER - DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylarını belirlemek için düzenlediği eğilim yoklamasından, 50 artı biri sağlayan aday olmadı, seçim ikinci tura kaldı. İlk Turda, Başkan adaylarından Garip Kandemir 2 bin 180, En yakın rakibi Cebbar Leygarada bin 622 oy aldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Diyarbakır'ın ilçelerinde belediye eş başkan adayları, belediye ve il genel üyeleri ile büyükşehir belediye eş başkan adaylarını belirlemek için yaptığı hafta sonu yaptığı ön seçim sona erdi.

KANDEMİR VE LEYGARA İKİNCİ TURA KALDI

Delege yoğunluğundan dolayı ertelenen Bismil, Silvan ve Kayapınar’daki eğilim yoklaması dün tamamlandı. Sonuçlar netleşmesinin adından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adayları için de tablo ortaya çıktı. Ertelenen Bismil, Silvan ve Kayapınar’dan gelen sonuçlara göre, Garip Kandemir 2 bin 180, Cabbar Leygara bin 622 oy aldı. Ancak iki aday da 50 artı biri sağlayamadığı için ikinci turda yarışacaklar.

KADIN EŞBAŞKAN ADAY ADAYLARI DA İKİNCİ TURA KALDI

Kadın eş başkan aday adayları da 50 artı bir çoğunluğu sağlayamadığı için ikinci tura kaldı. Tamamlanan seçimlerden Serra Bucak birinci, Gülşen Özer ise ikinci çıktı. DEM Parti’nin eğilim yoklamasının ikinci tur oylamasının bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.