'Demir İpek Yolu' açılıyor

'Demir İpek Yolu' açılıyor
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi tamamlandı. İlk tren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den Kars'a doğru yola çıkacak.

 

 

 

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, bugün ilk resmi seferlerini yapacak.

ERDOĞAN, ALİYEV VE KVİRİKAŞVİLİ BERABER AÇACAK

'Demir İpek Yolu' hattının ilk resmi treni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla Bakü'de yapılacak törenin ardından yola çıkacak.

 

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Azerbaycan'a gitti.

 

Erdoğan, resmi temasları çerçevesinde, 'Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu' hattının açılışına iştirak edecek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ve açılışa katılan diğer liderlerle Alat İstasyonu'na kadar yolculuk yapacak Erdoğan, Aliyev ve diğer liderlerle akşam yemeğinde de bir araya gelecek.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.