Demirtaş: AKP eskisi gibi at koşturamayacak

Demirtaş: AKP eskisi gibi at koşturamayacak
Yüksekova’da konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını ve Türkiye’de sürpriz yaratacak önemli belediyeler kazanacaklarını söyledi.

Hakkari -  AKP hükümetinin politikaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, “AKP artık istediği gibi bu topraklarda at oynatamayacağını görecek. Ya demokrasiyi kabul edecek, hem partisinin içerisinde hem de Türkiye’de artık demokrasinin kaçınılmaz olduğunu görecek, kabul edecek, ya da eriyip gidecek” dedi.

İki gündür Hakkari’de bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geldiği Yüksekova’da Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli esnafları, BDP yöneticileri, STK temsilcileri ve yurttaşlarla, düzenlenen yemeğe katıldı. Yemekte konuşan Demirtaş, yerel seçimlerde Türkiye’de büyük sürprizler yapacaklarını belirterek, “Bizler artık Urfa ve Mardin büyükşehir belediyeleri, Muş, Bitlis, Ağrı, Bingöl belediyeleri, Erzurum’da bazı belediyeler, Kars belediyesi gibi ilk defa belediye kazanacağımızın netleştiği yerlerde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Hakkari’de var olan belediyelerimizi yeniden kazanmak, ama bugüne kadar partimizde olmayan, yeni katılan Büyükçiftlik ve yakın zamanda inşallah kazanacağımız Rubarok (Derecik) ile birlikte Hakkari’nin tamamında BDP’li belediyeleri göreceğiz. Bu seçimde Hakkari’nin hedefi budur. Sadece belediye kazanmak değil, bizde olmayan küçük belde belediyelerinde dahil tüm belediyeleri alarak BDP’nin zaferini ilan etmek olacaktır. Hakkari’de BDP’nin oy oranını yükselterek seçimden çıkmak Hakkari açısından artık basit bir meseledir. Çünkü buradaki çalışmaların tamamı halk üzerinden gidiyor. Yani halkın emeğiyle, dişiyle tırnağıyla verdiği bedellerle yürüyen bir çalışma var” dedi.

demirtas-2-001.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.