Demirtaş: Bingöl’ü haramilerden kurtaracağız

Demirtaş: Bingöl’ü haramilerden kurtaracağız
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2014 yerel seçimlerinin sadece belediye başkanlarının seçileceği bir seçim olmayacağını belirterek , “Biz, Bingöl'ü artık bu haramilerden, hırsızlardan kurtaracağız” şeklinde konuştu.

BİNGÖL – BDP Bingöl İl Örgütü, aday tanıtım mitinginden sonra, akşam da dayanışma yemeği verdi.  BDP’nin aday tanıtım miting i ve dayanışma yemeğine, yüzlerce yurttaşın yanı sıra; BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Bingöl Milletvekili ve Grup Başkanvekili İdris Baluken katıldı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, burada yaptığı konuşmasında Bingöl halkının uzun yıllardır devlet baskısı ve zulmü altında yaşadığını ifade ederek, yerel seçimlerde sandıklardan çıkacak sonuçlarla birlikte Bingöl'ün uyanışa geçeceğini söyledi.

‘Zulüm yapıp üstüne oturanlara geçit vermeyeceğiz’

 Yerel seçimlerin sadece belediye başkanlarının seçileceği bir seçim olmayacağına dikkat çeken Demirtaş, "Bu kadar emek harcayacağız, bedel vereceğiz, canımızı alacaklar, zulüm yapacaklar üstüne gelip belediyeye oturacaklar ve Bingöl'ün her şeyini bir birine peşkeş çekecekler. Zulmü yapan onlar, bu kanı döken onlar, üstüne gelip bizi yönetecek ve bize ağalık paşalık yapacaklar. Bizler bunlara izin vermeyeceğiz. Biz, Bingöl'ü artık bu haramilerden, hırsızlardan kurtaracağız. Bunun sözünü halkımıza vermişsek bunun çalışmasını da hep birlikte yapmak zorundayız" diye kaydetti.

'Onları bir arada tutan paradır'

2009 yerel seçimlerinde BDP'nin belediye başkanlığını kazandığını ancak hilelerle AKP'ye verildiğini söyleyen Demirtaş, daha sağlam çalışarak bu politikaları boşa çıkartacaklarını belirtti. Bingöl halkına bir kez daha bunu yapmalarına izin vermeyeceklerine vurgu yapan Demirtaş, "Karşımızdakiler üç parça mı, paramparça mı olur bizi ilgilendirmez. Seçime bir gün bile kala birleşebilirler, birbirine oy satabilirler. Geçen seçim valilinin odasında bunu yaptılar. Bizim birliğimiz önemlidir onların parçalanmışlığı değil. Onların bir arada tutan şey paradır. Onların tutkalı paradır" diye konuştu.

'Mücadele edeceğiz ve kazanacağız!'

Bingöl'de gösterilen adayların seçimlerden zaferle çıkmasının halkın kendi kazanımı olacağının altını çizen Demirtaş, son olarak şunları söyledi: "Bingöl'de kazanmak Diyarbakır'da Mardin'de kazanmaktan önemlidir. Bingöl küçük olabilir nüfusu az olabilir. Ama stratejik önemi bizim açımızdan daha fazladır. Bu bakımdan devlet de çok uğraşacak ama biz de çok mücadele edeceğiz ve kazanacağız. Bingöl'ü ayağa kaldıracağız. Bingöl'ün sahipsiz olmadığını herkes görecek. Bu hırsızlık ve doygunluk düzenini bitireceğiz."

Konuşmaların ardından dayanışma yemeği yerel müzik gruplarının seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi. 

demirtas-2.jpg

demirtas-3.jpg

demirtas-4.jpg

demirtas-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.