Demirtaş: Bu kardeşliği tüm Türkiye öğrensin

Demirtaş: Bu kardeşliği tüm Türkiye öğrensin
Konya'nın Kulu ilçesinde seçim startını veren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cihanbeyli ve Kulu'da halkların kardeşlik içinde yüzyıllardır yaşadığını belirtti.

Konya - BDP Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde seçim startını verdi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MYK üyesi Hamit Geylani ve Parti Meclisi üyeleri Şirin Altay ile Diyadin Fırat'ı Kulu girişinde yüzlerce araçlık konvoy karşıladı. Konya il ve ilçe yöneticileri ile BDP Cihanbeyli Eş Başkan adayı Enver Küçükyıldız ve Kulu Belediye Eş Başkan adayları Mustafa Çakır ve Esin Akgül ve çok sayıda yurttaş tarafından karşılanan heyet ilk olarak Kulu seçim bürosunun açılışını yaptı. Seçim bürosuna gelen Demirtaş'ı halk, "Kürdistan seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde karşıladı. Seçim bürosunun açılışından sonra halka seslenen Demirtaş, Kulu ve Cihanbeyli'yi bugüne kadar ihmal ettiklerini söyledi. Bu seçim süreciyle beraber bunu telafi etmeyi amaçladıklarını ifade eden Demirtaş, çalışmalarını bu temelde yoğun bir şekilde sürdüreceklerini kaydetti. 

'Kulu ve Cihanbeyli'de olan yapının her yerde olmasını istiyoruz'

AKP'ni gittiği her yerde BDP belediyelerini eleştirdiğini ifade eden ve buna tepki gösteren Demirtaş, bugüne kadar BDP belediyelerinde yolsuzluk namına hiçbir şey yapılmadığını söyledi. Belediyelere eş başkanlık sistemini getirdiklerini ifade eden Demirtaş, "Bu ilk defa BDP'de olan bir şeydir. Bu şekilde kadınların da belediyelerde temsiliyetinin olmasını amaçlıyoruz. BDP olarak gittiğimiz bütün yerlede birlik ve beraberlik projelerimizin olduğunu belirtiyoruz. Kulu buna bir örnektir. Burada farklı halk kesimleri bir arada yaşıyor. Kulu ve Cihanbeyli'de olan yapının biz bütün Türkiye'de olmasını istiyoruz. Daha önce Gölyazı (Xelikan) belediyesi zaten bizdeydi. Oradaki BDP'nin çalışmaları ortadadır. Bundan dolayı çalışanları tebrik ediyorum" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.