Demirtaş: “Bu operasyonları destekliyoruz ”

Demirtaş:  “Bu operasyonları destekliyoruz ”
Diyarbakır’da temaslarını sürdüren BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tigris Haber(Haber Merkezi) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da yürütülen operasyonla ilgili 
"Bu operasyonları destekliyoruz. Hırsızlık yolsuzluk ahlaki çöküntü nerede varsa üstüne gidilmelidir. Ucu kime dayanırsa gereği yapılmalıdır" dedi. . Demirtaş, "Diyarbakır’da mahkemelerin hukuksuz iş yaptığı ilanının kamuoyuna açıklamış oldular. Özel yetkili mahkemeler asla adalet dağıtmadılar. Biz de adalet beklemedik. Adalet beklemek saflık olur. Özel yetkiyle kurulmuş çoğu zaman bakanlık ve hükümetle bilgi alışverişi yapan bu tür mahkemelerin adalet dağıtması imkansızdır. Fakat bu kadar göz göre göre kanunsuzluğun olacağını tahmin etmiyorduk. Bu halkın çocuklarını yargılayan yargıçlara tavsiyem, Mazlum Doğan’ın savunmasını okusunlar. Onu yargılayanlar bu şekilde mahkum edeceğini düşünenler bu dosyayı kapatacağını sanıyorlardır. Bugün Mazlum Doğan’ın 100 belediyede düşüncesi var. Şimdi ezdiklerini zannedenler bir sonraki seçimlerde sandıktan çıkacak sonuçla cevabını alacaklar” diye konuştu. 
Demirtaş, bugün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne iki günlük bir ziyaret gerçekleştireceklerini kaydederek, "Bugün Irak Kürt Federal Bölgesi'ne geçeceğiz. 2 gün temaslarda bulunacağız. YNK yetkileriyle bir görüşme yapacağız. Ziyaretimiz, YNK dış ilişkiler temsilcisi daveti üzerine yapılacak. Ziyaret sırasında son dönemlerde Kürtler arası yaşanan gerilimlerin giderilmesi, Kürtler arasında ulusal birliğin sağlanması için ne yapılabilinir konularını tartışacağız. Ziyaret dönüşü izlenimleri paylaşacağız" şeklinde konuştu.

"BDP olarak operasyonları destekliyoruz"
İstanbul'da yürütülen operasyonla ilgili görüşlerini açıklayan Demirtaş, BDP olarak operasyonları desteklediklerini söyledi. Hükümetin iddialarla ilgili soruşturmanın güvenliğini sağlaması gerektiğini aktaran Demirtaş, "Bu operasyonları destekliyoruz. Hırsızlık yolsuzluk ahlaki çöküntü nerede varsa üstüne gidilmelidir. Ucu kime dayanırsa gereği yapılmalıdır. Siyasi yönü bir yana, ortada hırsızlık varsa hesabı sorulmalıdır. Hükümete yakın çevrelerin ihaleleri rüşveti konuşuluyordu. Bunların soruşturulması için parlamentoda gündeme getiriyorduk. Ciddiye alınmıyordu. Operasyonun siyasi amacını bu aşamada tartışmak istemiyoruz. Bakan, iş adamı, bürokrat yakınlarının usulsüzlükleri bulaştığı yönünde ciddi iddialar var. Hükümete düşen bu iddiaların soruşturmanın güvenliğini sağlamaktır. Soruşturmanın önünü kesmek zan altında bırakır. Vatandaşa simit hesabı yapan bir Başbakan bunların hesabının sorulmasına izin vermeyecek mi? Bakan da olsa, çocukları da olsa gereği yapılmalıdır. Kimin ismi geçerse geçsin parlamentoya derhal getirilmeli. Fezlekelerin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin BDP olarak destekleyeceğiz. 550 milletvekilinin gerekirse dokunulmazlığını kaldıralım" ifadelerini kullandı.

"Kürdistan bir gerçektir"
Geçtiğimiz gün, TBMM’de Kürdistan tartışmasını konusuyla ilgili açıklamada bulunan Demirtaş, "Kürdistan bir gerçektir. Tahrik için yapmıyorlar resmi yalanı ortaya çıkarıyorlar. Bundan rahatsız oluyor. Kürdistan tarihi sosyolojik ve coğrafik bir gerçektir. Başkan vekillerinin tutumunu da ben kınıyorum. Onların memuru değiliz. Hadlerini bilsinler. Onların yetkisi neyse BDP’nin de yetkisi odur. Düşüncelerini özgürce söylerler. Kürdistan 4 parçaya bölünmüştür. Suriye, Irak, Türkiye ve İran. Bu gerçekliği ifade ettik diye bizi linç edeceklerse geçti o günler. Bunlar resmi olarak kabul edilinceye kadar siyasi olarak savunmaya devam edeceğiz. Bedeli ne olur hiç düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.
Demirtaş, 28 Aralık günü Uludere olayının 2. yıl dönümünde grup olarak katılım göstereceklerini belirterek, 27 Aralık’ta Şerafettin Elçi’nin mevlidine oradan da Uludere’ye gideceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.