”Demirtaş, devam etmeli” kampanyası

”Demirtaş, devam etmeli” kampanyası
HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Şubat ayında yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklaması partinin tabanında üzüntü yarattı.

Sosyal medyada, ”Demirtaş, yeniden aday olmalı ve göreve devam etmeli” yönünde kampanya başlatıldı.

Aday olmayacağını açıklaması tabanı üzdü

TBMM tarafından milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılarak hakkında açılan çeşitli davalardan dolayı cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Şubat ayında yapılacak kongrede yeniden aday olmayacağını açıklaması parti tabanında üzüntü ile karşılandı. Sosyal medyada,”Demirtaş, yeniden aday olmalı ve göreve devam etmeli” yönünde kampanya başlatılarak Demirtaş’ın yeniden aday olması ve göreve devam etmesi istendi. Bu kampanya ile parti yönetimine de bu yönde baskı oluşturulması amaçlanıyor.

‘Aday olmasına yasal engel yok’

Demirtaş’ın bu hareketin doğal lideri olduğu ifade edilen kampanya, sosyal medya üzerinde giderek yaygınlaşıyor. Yapılan paylaşım ve yorumlarda, Demirtaş’ın tutuklu olduğu ancak hakkında isnat edilen suçlarla ilgili kesinleşen yargı kararı olmadığı için bu durumun yeniden aday olmasına engel olmadığına dikkat çekilerek,”Demirtaş’ın bu hareket için ödediği bedeller ortada. Kendisi aday olmayacağını açıklamış olabilir ancak biz devam etmesini istiyoruz. Parti de bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Yeniden aday olmasına yasal bir engel yok ve yeniden aday gösterilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Dilek Akın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.