Demirtaş: ‘’Hesap soracağız’’

Demirtaş: ‘’Hesap soracağız’’
Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde yerel seçim startını veren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti olarak taraf yapılmaya çalışıldıklarını ancak taraf olmayacaklarını söyledi.

Haber merkezi – Adıyaman’da yerel seçim start’ı veren Erdoğan hükümetini yerden yere vurdu. Demirtaş yaptığı konuşmada, "Kendi evlerinde kasalarda milyonlarca para saklayanlar Müslüman olabilir mi? Bir taraftan imamın ordusu, bir taraftan Mustafa Kemalin askerleri bir taraftan da Tayyip'in hırsızları var. Biz hiç birinizden yana değiliz. Biz sizin paralel devletinizden de rüşvet yolsuzluk yapan devletinizden de hesap soracağız" dedi.

BDP, 2014 yerel seçim startını Kâhta'da açılışını gerçekleştirdiği seçim bürosu ile verdi. Yüzlerce yurttaş  Demirtaş ve beraberindekileri Şanlıurfa yol ayırımında karşıladı.Binlerce kişinin toplandığı seçim bürosu önündeki alan, Sarı, kırmızı ve yeşil renklerle donatıldı. BDP Kâhta Belediye Başkanı adayı Mehmet Polat, seçimlerde güçlü bir çalışma yürüteceklerini belirterek, güçlü yarınlar göreceklerini ifade etti. Daha sonra konuşan HDP İstanbul Milletvekili Önder ise Kâhta Belediyesini alacaklarını söyledi. PKK Lideri Öcalan'ın "Adıyaman'a giriş Kâhta kapısı ile olur" sözünü hatırlatan Önder, seçimlerde özellikle kadınlar ve gençlerin desteğine ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çekti. Sadece Kahta'ya talip olmadıklarını belirten Önder, Adıyaman'da güçlü bir çalışma yürüterek, elde edeceklerini ifade etti.
Açılışta son olarak söz alan BDP Eş Genel Başkanı Demirtas ise bölgede ilk olarak Kahta'da seçim startını verdiklerini ifade etti. Demirtaş, yıllarca kendilerine destek veren halka borçlarını ödemeye geldiklerini dile getirdi. Demirtaş, "Biz rüşvet ve yolsuzlukla başa gelmedik. Bizim öyle çelik kasa ve ayakkabı kutuları dolan paralarımız yok. Dişimiz ve tırnağımızla bu günlere geldik. Bedeli neyse ödedik ama diz çökmedik. Onun için biz bir halk hareketiyiz. Sizin sayenizde başımız dik yürüyoruz" dedi. Son dönemlerde gelişen yolsuzluk olaylarına değinen Demirtaş, buolaylara parti olarak kendilerinden taraf olmalarının istendiğini aktardı. Hiçbirinden yana olmayacaklarının altını çizen Demirtaş, " Kendi evlerinde kasalarda milyonlarca para saklayanlar Müslüman olabilir mi? Bir taraftan imamın ordusu, bir taraftan Mustafa Kemalin askerleri bir taraftan da Tayyip'in hırsızları var. Biz hiç birinizden yana değiliz. Biz sizin paralel devletinizden de rüşvet yolsuzluk yapan devletinizden de hesap soracağız. Bu güne kadar biz Müslümansız deyip de bunlar kadar İslam'ı kirleten yoktur" diye konuştu.
Demirtaş, Önder ve beraberindekiler daha sonra Mardin'de yapılacak bir etkinliğe katılmak üzere Kahta'dan ayrıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.