Demirtaş: Öcalan’ın mektubu elimize ulaşmadı

Demirtaş: Öcalan’ın mektubu elimize ulaşmadı
Hakkari’de temaslarda bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 21 Mart’ta Diyarbakır Newrozu’nda okunması beklenen PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ait mektubun Adalet Bakanlığı’nda olduğunu, ancak halen kendilerine verilmediğini belirtti. KCK’nin ya

HAKKARİ  - Newroz kutlaması için Hakkari’ye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olumsuz hava koşulları nedeniyle etkinliğin 25 Mart’a ertelenmesi üzerine BDP İl binasına gelerek buradakilerin Newroz’unu kutladı. Şehir girişinde yüzlerce araçla karşılanan Demirtaş, konvoy eşliğinde kente geldi. İl binasına yüzlerce yurttaş tarafından, “Bîji Serok Apo” sloganıyla karşılanan Demirtaş, yurttaşların tek tek Newroz’unu kutladı. Ardından yerel seçimlere ve Newroz’a ilişkin konuşan Demirtaş, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Newroz’u 25 Mart’ta görkemli bir şekilde kutlayacaklarını kaydetti. Newroz’un her alanda başka coşkuyla karşıladıklarını dile getiren Demirtaş, “Her şeyden önce Newroz, diriliş ve direniş ruhuna uygun bir şekilde kutlanan halkların özgürlük bayramıdır” dedi. 2013 yılındaki Newroz’da PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde yeni bir sürecin başladığına değinen Demirtaş, “Bizler bu Newroz’da da neler değiştiğini, nelerin getirip götürdüğünü, kapsamlı olarak İmralı’dan gelecek mektupla birlikte bir kez daha değerlendirme fırsatına ulaşmış olacağız” diye belirtti. 

demirtas-1-001.jpg


‘Mektup henüz verilmedi’

Öcalan tarafından kaleme alınan mektubun henüz ellerine ulaşmadığını belirten Demirtaş, “İmralı’dan gönderilen ve Adalet Bakanlığı tarafından bizlere ulaştırması gereken mektup hala bize ulaştırmış değil. Diyarbakır’da Newroz kutlamasına kadar mektubun elimize ulaşmasını bekliyoruz” dedi. Öcalan’ın kaleme aldığı mektubunda kapsamlı bir değerlendirme yapmış olabileceğini dile getiren Demirtaş, “Tahminimce Sayın Öcalan kapsamlı bir değerlendirme yapmıştır. Başlatılan sürecin son bir yıl içerisinde ne tür gelişmelere yol açtığı, sürecin eksik ve olumlu yolları ile özellikle seçimden sonra süreç devam edecekse hangi koşullarla devam edeceği ve nelerin yapılması gerektiği muhtemelen mektupta belirtilecektir” diye konuştu. Demirtaş, herkesin gözünün 21 Mart Diyarbakır Newroz’unda olduğuna da vurgu yaptı. 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.