Demirtaş: Paralel devletlere alternatif HDP-BDP

Demirtaş: Paralel devletlere alternatif HDP-BDP
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Son süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul - Son süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Başbakan daha fazla otoriterleşerek paralel devletle mücadele etmek istiyor. Bu yeni bir paralel devlettir, AKP paralel devletidir. Yani cemaatin paralel devleti yerine AKP'nin paralel devletinin inşası demektir. Bu tehlikeli bir durumdur. Süreci de ortadan kaldırabilir" diye konuştu. Demirtaş, Her iki 'paralel devlete' alternatifin ise, HDP-BDP güç birliği olduğunun altını çizdi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, demokratik çözüm sürecinin geldiği noktayı ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yaptığı son açıklamaları değerlendirdi. Demirtaş, "Sayın Öcalan aslında son birkaç görüşmedir hükümetin meseleyi zamana yayma tutumunu eleştiriyor. Daha önceki görüşmelerde de seçime kadar zaman tanıdığını belirtmişti. Bu son görüşmede de arkadaşlarımıza ifade ettiği şey, aşağı yukarı aynıdır" diyerek, hükümetin ne savaş ne de barış pozisyonunu netleştirmediğini ifade etti. 

Gelinen noktada Başbakan'ın gecikmiş olsa da paralel devleti telaffuz etmeye ve mücadele etmeye başladığını belirten Demirtaş, "Ama daha fazla demokratikleşeceğine dair sinyal yok. Başbakan daha fazla otoriterleşerek paralel devletle mücadele etmek istiyor. Bu yeni bir paralel devlettir, AKP paralel devletidir. Yani cemaatin paralel devleti yerine AKP'nin paralel devletinin inşası demektir. Bu tehlikeli bir durumdur. Süreci de ortadan kaldırabilir" diye konuştu. 

Alternatif HDP-BDP

Her iki paralel devlete alternatifin HDP ve BDP güç birliği olduğunu ifade eden Demirtaş, "Toplumun karşısına üçüncü bir yol olarak ortaya çıkıyor. Ortada kimler var CHP MHP olarak bilinen devletçi klasik ergenekoncu yapılar var. Bir de yeşil Ergenekon dediğimiz paralel devleti inşa etmiş AKP destekli yapılar var. Bütün bunların karşısında bir de gerçek demokrasi güçleri var. Topluma gerçek demokrasi vadeden güçler var. Yerel seçimlerde yeni bir iktidar alternatifi çıkabilir" dedi. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.