Demirtaş: PKK'nın ayrı ajandası var

Demirtaş: PKK'nın ayrı ajandası var
"PKK saldırılarının HDP'yi mi hedeflediği" şeklindeki soruyu yanıtlayan Selahattin Demirtaş, "ne HDP'yi desteklemeyi ne de HDP'ye zarar vermeyi hedefliyor" dedi.

" PKK saldırıları HDP'ye zarar vermeyi mi amaçlıyor?" son günlerde sıkça dillendirilen bu soru, seçim gezileri çerçevesinde Almanya'da bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a soruldu. Demirtaş Alman basınının bu sorusuna, "PKK ne HDP'yi desteklemeyi ne de HDP'ye zarar vermeyi hedefliyor. PKK'nın ayrı ajandası var" yanıtını verdi.

HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa konseyi temasları kapsamında Strazburg'da Birleşik Sol Grup'un toplantısına da katıldı.

Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, HDP olarak değişimin bütün toplumun yararına olması için uğraştıklarına işaret etti, " AKP ise değişimin yönünün toplumun çıkarından çok kendi çıkarlarına olması için çaba sarf ediyor. Türkiye 'yi götürmek istediği yer bizim açımızdan çok aydınlık görünmüyor" dedi.

Türkiye'nin ciddi bir dönemden geçtiğini belirten Selahattin Demirtaş, "Türkiye, tarihsel bir alt üst oluş ve yeni kırılmalardan geçiyor. Sadece seçimlerle ilgili bir süreç değil. Bununla beraber sorunlarını iç dinamikleriyle çözme gücüne sahip bir ülkeyiz" ifadesini kullandı.

HDP lideri, demokratik değişimin kapsayıcı olması gerektiğini vurguladı. "Bütün devlet mekanizmalarının, rejimin, siyaset anlayışının, medya ve yargı alanının tamamının çoğulcu demokrasiye uygun yeniden organize edilmesi gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.