Demirtaş: Sen onlardan daha paralelsin

Demirtaş: Sen onlardan daha paralelsin
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ali İsmail Korkmaz davasında polislerin tutuklanmamasını eleştirerek, "Bugün paralel diyorlar. Sen onlardan daha paralelsin. Bunları cemaat tek başına yapmadı. Beraber yaptınız" dedi

ANKARA - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısını PYD Eş Genel Başkanı Asya Abdullah ve beraberindeki heyette izledi.

Toplantıda Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasını hatırlatan Demirtaş, cinayetin Eskişehir'de devlet eli ile işlendiğini ancak duruşmanın Kayseri'de yapıldığını hatırlattı. Demirtaş, kamu görevlilerinin sanık olduğu davaların "güvenlik" gerekçesi ile başka illerde yapıldığını söyledi. Bunların tesadüf olmadığını belirten Demirtaş, "Eskişehir Valiliği, başvuru yapıyor ve karar ile Kayseri'ye nakil yapılıyor. Bu yönlü bilinen davaların hiçbiri olayın olduğu yerde görülmedi. Lice davası daha yeni açıldı. Lice, Lice'de yakıldı. Fakat yargılama Eskişehir'e alındı. Eskişehir Valisi de orada güvenlik yok deyip Korkmaz davasını Kayseri'ye gönderdi. Kulp davası yeni açıldı. Dava Ankara'ya nakledildi. Metin Göktepe davası önce Afyon'a oradan Aydın'a daha sonra itiraz üzerine tekrar Afyon'a alındı ve polislere ödül gibi ceza verilerek kapatıldı. Gazi Davası, İstanbul'dan Trabzon'a gönderildi ve üstü örtüldü. Hakkâri'de 16 yaşındaki Seyfullah Turan'ın ölüm tehlikesi atlatması olayında o dava da Isparta'ya alındı bu polis yırttı. Şerzan Kurt davası Eskişehir'e alındı ve orada da 8 yıl gibi bir hapis ile polis memuru kurtarıldı. Musa Çitil davası olarak yansıyan dava Mardin'den Çorum'a nakledildi" dedi.

“Beraber yaptınız”

"Alileri sokak ortasında infaz etmek bunlar için caizdir" diyen Demirtaş, bütün Alilerin birleşmesi gerektiğini, hesap sorabilmenin tek yolunun da bu olduğunu kaydetti. Demirtaş, "Bu zihniyetinin halka hesap vermesinin zamanı geçmiştir. TCK'da düzenlenen en ağır suçla yargılanıyorlar ama polis memuru tutuklanmıyor. Peki, sen 15 yaşında slogan attığı için tutuklanan çocukların hesabını nasıl vereceksin. 3 yılla yargılananı 5 yıldır tutuklu yargılıyorsun. Bizim belediye başkanları ceza aldığında devlet borçlu çıkacak ama halen tutuklular. Vahşice adam öldürmekten yargılanan polis memuru tutuklu değil. İşte bu adalet sistemi bu iktidarların yarattığı faşizmin kalesi olmuştur. Bugün paralel diyorlar. Sen onlardan daha paralelsin. Bunları cemaat yapmadı. Beraber yaptınız" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.