Demirtaş: Siirt yaşanılır bir kent olacak

Demirtaş: Siirt yaşanılır bir kent olacak
Siirt'teki mitingde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, el ele verip en yaşanabilir kenti yaratacaklarını belirterek, "Siirt bunun laboratuarıdır, halkların kardeşliği bizim garantimizdir" dedi. Zenginlik içinde halkın yoksulluğa mahkum edil

SİİRT Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde, BDP Siirt Belediye Eş Başkan adayları Belkiza Beştaş Epözdemir ve Tuncer Bakırhan ile ilçe ve belde eş başkan adayları halkı selamladı. Mitingde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 29 Aralık'ta Siirt'te aday tanıtımları için geldiğini hatırlatarak, "Eş başkan adaylarımızı sizlere emanet edip gitmiştik ve emanetimizi nasıl sahiplendiğinizi, sahip çıktığınızı görüyoruz" dedi. 30 Mart'ın yalnızca yerel ve belediye seçimleri olmadığını belirten Demirtaş, "Her oy belediye başkanına verilen oy deme değildir. Her oy barış ve demokrasi partisinin bastığınız her evet mührü zülüm politikalarına diz çökmedik demek içindir. Yalnızca belediye başkanına evet demek değildir. Özellikle Siirt'te, BDP'ye verilen her oy AKP'ye 'Ey Başbakan bak seni muhtar bile yapmıyorlardı, seni Siirt'ten başbakan yaptık, sen kıymet bilmedin' demek içindir" dedi. Siirt'ten Başbakan'a seslenen Demirtaş, "Gittiğin her yerde Siirt'in eniştesiyim diyorsun, ama Siirt'in ciğerini söktün. BDP'ye verilen her oy sana bir yanıttır, sana verilen her oy sana haram olsun demektir. Sen ki Siirt'ten Başbakan oldun ama Siirt Türkiye'nin en yoksul şehirlerinden biridir" diye konuştu. 


Siirtlilere, Siirt'ten başbakan çıkardıklarını hatırlatan Demirtaş, "Başbakan çıkaran kent Türkiye'nin en yoksul 4'üncü ilidir. Buradan başbakan çıkardınız, bakan çıkardınız. Ankara'ya gidip Bakara Suresi'ne 'Makarna' diyerek dalga geçen bir bakan var ya onu da buradan çıkardınız. Sayın Bakan sen artık ne halkı ne de Allah'ı kandırabilirsin. Senin makarnanı da sandığa gömecek bu halk. Bu topraklarda hırsız, rantçı istemiyoruz diyecek bir halk var karşınızda. Bugün bu burada bu fotoğrafla ortaya çıkan kardeşlik, eşitlik ruhuna evet diyorum demektir, Kürt, Arap, Türk bütün Siirt'i birliğini kimse o zaman bozamaz" dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.