Demirtaş'ın Katılacağı HDP'nin İftar Programına Valilikten İzin Yok

Demirtaş'ın Katılacağı HDP'nin İftar Programına Valilikten İzin Yok
Halkların Demokratik Partisi'nin Batman Atatürk Parkında 27 Haziran tarihinde düzenlemek istediği iftar programına Valilikten izin çıkmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılacağı ve Atatürk Parkında yapılması planlanan HDP'nin iftar programı için partililer Batman Valiliğine müracaat etti.

VALİLİK: PARKTA BU TÜR ETKİNLİKLER YASAK

Batman Valiliği HDP'nin bu müracaatına, Atatürk Parkının bu tür etkinliklerin düzenlenmesi için yasaklı olduğu ve yasal olmayan etkinliğe tevessül edilmesi halinde etkinliği düzenleyenler ve katılanlar hakkında yasal işlemin yapılacağı bildirildi.

"YASAL İŞLEM UYGULANACAKTIR"

Valiliğin HDP'lilere dilekçeyle verdiği cevapta şöyle denildi:

"Turgut Özal Bulvarı üzerinde müşteki bir yer teşkil eden ve vatandaşların yoğun olarak bulunmakta olan Atatürk Parkı içerisinde bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin valilik makamının 05.11.2013 tarih ve 2013/01 sayılı kararı ile yasaklı yerlerden olduğu, vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak dinlenme amaçlı kullanılan yer olması, başkalarının hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmaması, trafik akışının yoğun olduğu ana güzergahlar üzerinde bulunduğundan etkinliğin alınan karara aykırılık teşkil ettiğinden belirtilen alanda yapılması uygun görülmemiştir. Tüm bu nedenlerle belirtilen yerde yasal olmayan etkinliğe tevessül edilmesi halinde etkinliği düzenleyenler ve etkinliğe katılanlar hakkında yasal işlem uygulanacaktır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.