Demirtaş'tan HDP'lilere iki uyarı

Demirtaş'tan HDP'lilere iki uyarı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzurum mitinginde HDP'li müşahitlere, seçim günü hiçbir kutlamalarının olmadığını belirterek, "Sonuna kadar sandık başından ayrılmayın" uyarısında bulundu.

Seçimlere 3 gün kaldığını da hatırlatan Demirtaş, "Kışkırtmalara, provokasyonlara karşı uyanık olun. Şimdi HDP barajı aştı diyorlar. Keşke içimiz rahat olsaydı. Ama sakın ola ki baraj aşılmıştır rehavetine kapılmayın. İkna olmayanları ikna etmemiz lazım" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzurum mitinginde konuştu. İşte Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları:

AKP’NİN EN BÜYÜK HATASI BU OLDU

AKP iktidarı bütün devleti kendi kontrolü altına almış durumda. Devlet partilerin değil hepimizin ortak malıdır. Bir partinin işi devleti ele geçirmek olamaz. AKP’nin en büyük hatası bu oldu. Devleti kendi malı mülkü gibi görüyorlar. Her yerde. Sadece Ankara’da değil. Devlete ait ne varsa bizimdir AKP’nindir diyorlar. İşte bu halkın birbirine karşı kışkırtılmasının en büyük sebebidir.

7 Haziran’da biz devlet senin değil halkın malıdır demek için sandığa gidiyoruz. AKP’ye oy verenler bizim düşmanımız değil kardeşimizdir. Ama bir iktidar adaleti unutursa o iktidarın mutlaka cezalandırılması lazım.Ey kendisini sultan zanneden senden de benden de büyük Allah var demek lazım. Sandık bunun için var.

KENAN EVREN’DEN SONRA BARAJINI DA ARKASINDAN GÖNDERECEĞİZ

HDP’nin barajı aşmaya çalışmasını demokrasiye darbe olarak değerlendiriyor. Barajın kendisi değil HDP’nin barajı aşması demokrasiye darbe vatana ihanetmiş. Bakar mısınız. Bizim barajı aşmaya çalışmamız uluslararası tezgahmış, ABD’liler, İsrail bize akıl vermiş HDP barajı aşsın diye. Bize aklı halkımız verdi siz verdiniz… Bak Kenan Evren gitti barajını da anayasasını da arkasından göndereceğiz.

HAMDULLAH YÜCE İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Yaptıkları provokasyonlara bakmayın. Erzurum’da herkes bizim kardeşimizdir diyeceksiniz. Kışkırtanlara bakmayın onlar Erzurum’u temsil etmez. 7 Haziran’da sandıktan Erzurum’un barışı çıkacak. Hamdullah Yüce arkadaşımız işkence edilerek infaz edildi. Ülkenin cumhurbaşkanı başbakan bizi hedef gösterirse bunlar olur. 3 günümüz kaldı. 3 gün daha provokasyonlara mahal vermeden çalışmamızı sürdüreceğiz. Şimdi HDP barajı aştı diyorlar. Keşke içimiz rahat olsaydı. Ama sakın ola ki baraj aşılmıştır rehavetine kapılmayın. İkna olmayanları ikna etmemiz lazım. Panik halinde tutuşmuşlar ellerinde bir şey olmadığı için bize karşı yalan ve iftiraya başvuruyorlar.

7 HAZİRAN’DA KUTLAMA PROGRAMIMIZ YOK

Olası bir seçim zaferimizde kutlamalar adı altında sokağa çıkmayacaksınız. O gece kutlama var diye sizi çağıranlara itibar etmeyiniz. Partimizin 7 Haziran’da bir kutlama programı yoktur. O akşam sabaha kadar herkes görev başındadır. Sayım merkezlerini terk ederseniz hırsıza prim vermiş olursunuz. Barajı geçersek 8 Haziran’da kutlama yapacağız. Bu mitingden dağılırken de lütfen dikkatli olun. Arkadaşlarımızım belirlediği yollardan ayrılın. Provokasyonlara kapılmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.