Deniz Naki: TFF’nin kararı beni sevindirdi

Deniz Naki: TFF’nin kararı beni sevindirdi
PFDK tarafından kendisine verilen cezalara ilişkin açıklama yapan Deniz Naki kararın siyasi olduğunu ileri sürdü.

Basına ve kamuoyuna açıklamaya yapan Deniz Naki karara tepki göstererek, “TFF kararından çok önce kulübüm Amedspor ile sözleşmemi karşılıklı feshetmiş olmamıza rağmen, Türkiye PFDK tarihinde görülmemiş ağır cezalar; futbolcu lisansım iptal edildi, Türkiye’de futbolculuktan men edildim ve fahiş para cezası verildi. Tarafıma tarihin en büyük cezasını vermiş olması bile federasyonun ne kadar siyasi, önyargılı ve tarafgir olduğunun göstergesidir. Kararın siyasi olduğunu çok iyi biliyorum. Böylesi kirletilmiş bir futbol sisteminde esasında ben olmak istemem. Bu karar bu yönüyle beni sevindirmiştir” dedi.

Amedspor ile bağlantısını koparmayacağını her türlü konuda takımının yanında olacağını belirten Naki, “Maddi ve manevi olarak Amedspor’un yanında olacağımı herkesin bilmesini isterim. Ben yine takımımın yanında ve destekçisiyim” şeklinde konuşarak alınan karardan sonra doğduğu yerlere gelemeyeceğinden hayıflandı.

Türkiye’de top oynadığı dönemlerde kendisine yapılan baskıların nedenini kişisel duruşundan kaynaklandığını ifade eden Naki, şunları söyledi;“Toplumsal duyarlılık gerektiren, iyiliği, güzelliği, yardımlaşmayı, barışı, insanca yaşamayı ve yurtsever olmayı her şeyin üstünde tuttum.”

PFDK tarafından kendisine verilen cezaların yaşamında bir değişikliğe neden olmayacağını dile getiren Naki, bundan sonraki yaşamında da aynı kişisel dünya görüşüne bağlı kalacağını ve insani mücadelesine devam edeceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.