Depremde hayatını kaybeden Türk vatandaşının kimliği belli oldu

Depremde hayatını kaybeden Türk vatandaşının kimliği belli oldu
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Kos adasında hayatını kaybeden Türk vatandaşının Sinan Kurtoğlu olduğunu açıkladı.

 

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Sinan Kurtoğlu isimli Türk vatandaşının Ege Denizi'ndeki 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrası hayatını kaybettiğini açıkladı. Çavuşoğlu, "Kos'ta maalesef etkinin daha büyük hissedildiğini müşahede ettik, 2 kişinin orada yaşamını yitirdiği haberini aldık. Rodos Başkonsolosluğumuzdan edindiğimiz bilgi çerçevesinde vefat eden iki kişiden birinin Sinan Kurdoğlu isimli Türk vatandaşı olduğunu öğrendik. Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgili olarak gerekli işlemleri takip ediyor" ifadelerini kullandı.

'CİDDİ YARALANMASI OLAN YOK'

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da depremden sonra 358 Türk vatandaşının zarar gördüğüne dair müracat yaptığını ifade etti ve "Müracaat eden vatandaşlarımızın 272 tanesini ambulanslarla hastaneye ulaştırdık. Diğerleri ise kendi imkanları ile geldiler. Gelen, müracaat eden kişiler arasında 25 vatandaşımız, kazazedemiz var. Bunlardan 3 tanesinin bel ve omurgada kırığı var. Aynı şekilde ayak kemiğinde kırık olan var. Ciddi bir yaralanması olan vatandaşımız yok" dedi.

TÜRK VATANDAŞLARI TAHLİYE EDİLİYOR

Kos depreminin ardından Türkler adadan tahliye ediliyor. Türkiye'ye hareket edecek feribota ilk aşamada 205 Türk yolcu bulunuyor. 3 yaralı yolcudan ikisinin ismi Selim Çaydanlı ve Utku Hasdemir olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.