Depremzedeler sonunda güldü

Depremzedeler sonunda güldü
Depremzedelerin sesine 120 gün sonra kulak verilerek 15 günlüğüne elektrikleri bağlandı…

VAN  - Van’da yaşanan yıkıcı depremlerin ardından yerleştirildikleri konteyner kenti boşaltmayınca elektrikleri kesilen depremzedelere 120 gün sonra yeniden elektrik verildi. 
Van’da yaşanan 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından kendilerine kalıcı konut verilmediği için yerleştirildikleri Anadolu Konteyner Kenti’nden çıkmayan depremzedelerin elektriği 120 gün önce kesilmişti. Van Valiliği’nin taleplerine kayıtsız kalması üzerine, dönüşümlü olarak açlık grevine giren depremzedelerin kaldığı konteynerlere, dün akşam saatlerinde 15 günlüğüne elektrik verildi.

Konteynerde kalan Leyla İstek, kalıcı çözüm istediklerini belirterek, “Şimdilik idare ediyoruz. Sevinçliyiz, çocuklarımız üşümeyecekler. Bizim için kalıcı çözüm değil. Biliyoruz ki geçici olarak verildi ve yine kesilecek. Deprem olduğunda kirada oturuyorduk, ev bize ait değil diye devletten ev alamadık. Depremde evimizdeki bütün eşyalarımızı da yitirdik. Kimse keyfinden dolayı konteynerde kalmıyor. Başımızı sokacak bir eve sahip olmadığımız için burada sürünüyoruz.” dedi.
Ali Ahi isimli vatandaş ise, 120 günün sonunda 15 günlük elektrik verildiğini belirterek, “1 Ocak’ta tekrar kesilecek. Çocuklarımız 15 gün daha ısınacaklar. Biz kış boyunca elektrik verilmesini istiyorduk. Gidecek hiçbir yerimiz yok.” diye konuştu.
Uzun bir aradan sonra verilen elektrikle birlikte çocuklar sıcak bir ortamda ilk defa televizyon izleme keyfi yaşadı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.