Dersim'de baraj ve HES protestosu

Dersim'de baraj ve HES protestosu
Dersim Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Girişimciliği, Munzur Vadisi'nde yapılan ve yapılacak olan baraj ve HES'lere tepki gösterdi.

DERSİM -Dersim Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Girişimciliği öncülüğünde, Munzur Vadisi'ndeki yapılan ve yapılacak olan barajlara ilişkin basın açıklaması yapıldı. Seyid Rıza Meydanı'nda yapılan açıklamaya kentteki sivil toplum örgütleri (STÖ), DBP, HDP, EMEP ve çok sayıda yurttaş katıldı. "Danıştay idari dava daireleri kurulu kararı uyarınca Munzur projesi kapsamındaki tüm baraj ve HES'ler için çevresel etki değerlendirilmesi süreci işletilmelidir" yazılı pankartın açıldığı açıklamada "Dersim'de baraj istemiyoruz" ve "Munzur özgür akacak" sloganları atıldı. Grup adına açıklamayı yapan Avukat Barış Yıldırım, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yapımı planlanan barajların ve HES'lerin yapımına 1985 yılında tamamen kaçak başlanıldığını belirterek, Munzur Vadisi Milli Parkı'nın 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak tespit ve tescil edilmesi talebiyle açtıkları davanın Malatya İdare Mahkemesi'nin Munzur lehine verdiği kararın halen Danıştay'da olduğun söyledi.


Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme Hükümleri'ne göre Munzur Vadisi Milli Parkı'nın Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması gereken alanlardan biri olduğunu belirten Yıldırım, Dersim'in kültürel ve doğal mirasının en önemli öğelerinden olan Munzur'da Baraj ve HES'lere geçit vermeyeceklerinin altını çizdi.Açıklama alkışlar eşliğinde son buldu.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.