Dev balık Hakkari'de yakalandı!

Dev balık Hakkari'de yakalandı!
Hakkari'de yakalanan 60 kilogram ve 1.5 metre uzunluğundaki balık, vatandaşların ilgi odağı oldu

Hakkarili bir balıkçının Zap Suyu'nda tuttuğu balığı duyan Kızıltepe'deki bir alabalık tesisi sahibi Sabri Aslan, yaklaşık 420 kilometre yol kat ederek 60 kilogram ağırlığında ve 1.5 metre boyundaki balığı bin 500 liraya satın aldı. Aslan, satın aldığı balığı Kızıltepe ilçesine bağlı Ayaz köyünde bulunan balık tesisine getirip dereye bıraktı. Balığın getirildiğini duyan birçok vatandaş tesise akın etti.

Mardin ile Kızıltepe’den, balığın geldiğini duyan vatandaşların tesise akın ettiğine dikkat çeken Sabri Aslan, "Zap suyundan büyük bir balığın tutulduğu bize telefonla bildirdiler. Bende gidip bu balığı bin 500 liraya satın aldım. Tabi bu balık Mezopotamya bölgesi olan Güneydoğu'da büyüklüğüyle bir ilktir. Getirdiğimizden beri halktan çok ilgi gördü. Mardin ve Kızıltepe’de bu balığı getirdiğimizi duyanlar görmek için tesise akın etti.

Tabi böyle büyük balık suyun az olmasından dolayı buralarda bulunmuyor. Balığın ağırlığı 60-70 kilogram civarı boyu ise yaklaşık 1,6 metre civarında. Bu balığı kesmeyi düşünmüyorum çok meşakkatli bir şekilde getirdik. Burada sürekli kalacak tesise gelenlerin görmesi için tabi halkın gösterdiği ilgiden çok memnunuz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.