Dev derbide gülen taraf fenerbahçe oldu

Dev derbide gülen taraf fenerbahçe oldu
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe kendi evinde Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ulu Önder Atatürk'ü anarak başladığı konuşmasında, “Bugün 10 Kasım. Ulu Önder Atatürk'ün vefatının 75. yılı. Onu saygı ve minnetle anıyorum. Karşımızda iyi bir ekip vardı. Oyunun iki yönünü de iyi oynayarak maçı kazanmak istiyorduk. Başından sonuna kadar, özellikle top rakibe geçtikten sonra, agresif savunmayla rakibimize pozisyonlar vermeden, uzakta rakibi tutarak başarılı olduk. 1-0'dan sonra daha iyi çıkışlar yapmalıydık. Daha net hücumlar yapmalıydık. Daha organize olmalıydık. Rakibimizi daha fazla geriye koşturup daha net pozisyonlar bulabilirdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Kazanma arzularını ortaya koydular. Şampiyon olmayı çok istiyoruz ve şampiyon olacağız. Oyuncularımız bugün şampiyon olmak isteyen bir takım gibi mücadele ettiler ve ortaya koydukları yürekle de bunu hepimize gösterdiler” dedi.
Takım oyunu oynadıklarının altını çizen Yanal, “Futbol, takım oyunu. Öyle bir noktaya geldi ki bir oyuncuyu takım kaldıramıyor. Herkes eşit ağırlıkta savunma ve hücum yapmak zorunda. Pozisyon almak zorunda. Bir yerlere birikmek savunma yapmak anlamına gelmiyor. Aktif olmak gerekiyor. Baskıyı oynayanlara doğru artırmak gerek. Biz bugün bunlardan bir tanesini penaltı görerek yaşadık. Emenike de bir takım oyuncusu. Tüm oyuncuların yapması gerekenler var. O da bunlardan birisi. Yaptığında fiziksel özellikleriyle çok güçlü bir oyuncu. Gol vuruş becerisi olan bir oyuncu. Takımımızın önemli bir oyuncusu. Bugün birlikte olmadığımız çok değerli oyuncular var. Fenerbahçe'de kriterler var. Bunlar fiziksel ve taktiksel kriterler. Biz bir takım oyunu oynuyoruz. Takım oyunu oynayan herkes forma giyecek. Biz futbol oynuyoruz. Futbol sahada herkesin emeğiyle oynanan bir oyun. Böyle olduğunda kazanırsınız” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz gün anjiyo olan Ersun Yanal, sağlığı ile ilgili olarak ise, “Hiçbir problemim yok. Aman sağlığınıza dikkat edin” diye konuştu.
Sarı-lacivertli kaleci Volkan Demirel ise takım olarak mücadele ettiklerini vurgulayarak, “2-0 gibi güzel bir skor aldık. Galibiyeti tüm Fenerbahçe taraftarına, ama başta hafta içi bir sağlık problemi yaşayan hocamıza armağan ediyorum. Onun bize vermiş olduğu destek ve bu şartlar altında sahaya çıkmış olması bize büyük enerji verdi. Galatasaray maçlarının beklentisi hem taraftarda hem de futbolcularda farklıdır. Bu heyecanı hep beraber yaşadık ve galip geldik. Tüm Fenerbahçeliler bunu yaşamayı hak etti. Kendi sahamızda oynadığımız hiçbir maçta karşı taraftan bir şey olmadığı sürece yoldan çıkmıyoruz. Bugün Galatasaraylı arkadaşları da centilmenliklerinden dolayı kutluyorum. Kendi takımımı da galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Zaten derbilerde olması gereken de buydu" şeklinde konuştu.
Demirel, maçta ufak bir sakatlık geçirdiğini ve hastaneye MR çektirmeye gideceğini de sözlerine ekledi.

GALATASARAY CEPHESİ
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, yapılmaması gereken hatalar yaptıklarını belirterek, “Böyle olunca da tabii mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Fenerbahçe'yi de tebrik etmek istiyorum, çünkü 3 puanı hak ettiler. Evet, 9 puanlık fark var ama lig uzun bir maraton. Bence karamsar olmamamız lazım, bu 9 puanlık farkı kapatabiliriz, bu kapasitemiz var. Sonuçta gol yeniyorsa, mutlaka bu hatalardan kaynaklanıyor. Bunu geliştirmemiz gerekiyor, basit goller yemememiz gerekiyor. Çünkü artık üst seviyelerdeki takımlar gol yemiyor. Gol yediğiniz zaman maçı çevirmeniz kolay olmuyor. Bu zamana kadar baktığımızda, gol yiyen bir Galatasaray var. Bunun mutlaka üstüne gitmemiz lazım. Defansif anlamda kendimizi geliştirmemiz lazım ki daha iyi sonuçlar alalım. Gol yemediğiniz zaman bir şekilde pozisyon buluyorsunuz. Bugün ‘şu oyuncu iyi oynadı, şu iyi yaptı’ diyemem. Takım olarak kötü oynadık. Burada önemli olan Galatasaray'ın defansif anlamda oyununu geliştirip, gol yememesi. Eğer gol yerseniz iş zorlaşıyor” dedi.
Mancini, ligde 1. sırada bulunan Fenerbahçe ile 9 puanlık farkı da kapatabileceklerini söyledi.
Başarılı teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi ile ilgili olarak ise, “Şampiyonlar Ligi'nde hala ümidini devam ettiren ve gruptan çıkma şansı olan bir Galatasaray var. Önümüzde önce zor bir Real Madrid, ardından da Juventus maçı var. Grubun kaderini belirleyecek maç Juventus, sahamızda olacak. O yüzden Şampiyonlar Ligi'nde kaybedilmiş bir şey yok” şeklinde konuştu.
Sarı-kırmızılı kaleci Eray İşcan ise penaltı pozisyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Penaltıda Burak ağabey, Emre ağabeyin oraya atacağını söylemişti. Önceden hamle yapmak istemedim, biraz bekledim. Topu havadan bekliyordum, yerden geldi. Topa değdim ama olmadı. Lig bir maraton. Biz inşallah bu 9 puan farkı telafi edeceğiz” dedi.
Sarı-kırmızılı futbolcu Bruma da puan farkını kapatmak istediklerini ifade ederek, “Kötü bir maç değildi. Bazı şeyleri iyi yapmanız gerekiyor. Ne yazık ki bazı şeyleri iyi yapamadık. Şimdi üzülme zamanı değil. Bu maçı kenara bırakıp diğer karşılaşmalara bakma zamanı. Bugün iki takımı birbirinden ayıran en önemli fark topa sahip olmaktı. Rakibimiz bizden daha fazla topa sahip oldu. Biz de topa sahip olmaya çalıştık ama bunu başaramadık. Bundan sonra puan farkını kapatmak için yeterli zamanımız var” açıklamasında bulundu.

 

(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.