'Devlet Bahçeli Ormanı' Diyarbakır’ı karıştırdı

'Devlet Bahçeli Ormanı' Diyarbakır’ı karıştırdı
HDP lideri Mithat Sancar, Diyarbakır’da kurulacak hatıra ormanına Devlet Bahçeli isminin verilmesine tepki göstererek, “Bahçeli adına Diyarbakır’da hatıra ormanı yapacağız demek Kürt halkına hakarettir” dedi.

TİGRİS HABER - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Yönetimi'nin, kentte kuracağı hatıra ormanına Devlet Bahçeli’nin ismini vereceğini açıklaması, tepkilere neden olmaya devam ediyor. Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tepkilerini ortak bir basın açıklamasıyla dile getirdi.

Tarihi on gözlü köprü üzerinde yapılan açıklamaya, HDP, DBP ve bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi.  Burada topluluk adına Dicle Fırat Kültür Derneği'nden Suphi Orhan bir açıklama yaptı.

Orhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kırklar Dağı’nda Bahçeli adına oluşturulmak istenen orman için 210 dönüm arazi sözü verildiğini iddia ederek “Devlet Bahçeli gibi doğrudan Kürt halkına düşmanlık yapan bir ismi, Diyarbakır’da bir yere vermek Kürt halkı için saygısızlıktır ve büyük bir hakarettir. Bu tarihin kendisine de bir saygısızlıktır. Bugün de bu topluma karşı yapılan en büyük saygısızlık, bu toplumun yeminli düşmanı olan birisinin adına bir ormanlık alan oluşturmaktır. Bununla açıkça söyledikleri, ‘önce sizi kültürel ve tarihi açıdan, sonra da her açıdan yok edeceğiz, size ait hiçbir şeyi bırakmayacağız’dır” dedi.

Sahip çıkacağız

Orhan, “Diyarbakır’da bulunan başta kültür ve sanat kurumları olmak üzere tüm sivil toplum kurum ve kuruluşları olarak hiçbir şekilde ve koşulda bu kararı tanımıyoruz. Bu halkın kültür ve tarihine sahip çıkmak hepimizin, herkesin görevidir. Bizler her türlü soykırım ve asimilasyon politikasına karşı halkımızla birlikte mücadele edeceğiz. Tüm halkımıza çağrımız bu tür kararların uygulamasına karşı seslerini yükseltmeleridir ve yol vermemeleridir” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli ormanı meclise taşındı

Kentte tepkiler devam ederken, grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, sert bir dille Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumunu eleştirdi.

Diyarbakır halkına saygısızlıktır

Sancar şunları söyledi, “Kayyum halk iradesine saygısız yaklaşımını sürdürüyor. Diyarbakır halkını biz temsil ediyoruz diyor. Diyarbakır iradesi sana nerde verdi bu hakkı. Nasıl Diyarbakır halkının iradesini biz temsil ediyoruz diyebiliyorsun. Diyarbakır halkının kaynaklarını talan etmekle kalmıyorsunuz, kültürüne, kimliğine saldırılarınızı sürdürüyorsunuz. En son bir hatıra ormanı kuracaklarmış. Adı da Devlet Bahçeli hatıra ormanı olacakmış. Bu artık gerçekten Diyarbakır halkına, Diyarbakır halkının kültürüne, kimliğine ve onuruna saldırılar da pervazsızlığın son örneğidir. Devlet Bahçeli Diyarbakır’a ve halkına ne verdi?. Her gün Kürt halkına hakaret eden, Kürt halkının temsilcileri olarak bizleri, onların meşru iradesini, Türkiye halklarının ortak meşru iradesini birleştiren HDP’yi her gün hedef gösteren, halklar arası düşmanlığı körükleyen, söylem ve politikadan başka ne yaptı?. Onun adıyla bir hatıra ormanı hangi gerekçeyle kuruluyor?. Bakın söyleyeyim size bu kayyumlar gidecek. Bu kayyumları bu iktidarla birlikte göndereceğiz, bunda kararlıyız. Nasıl 7 Haziran’da o ağır yenilgiyi nasıl tattırdıysak, 31 Mart ve 23 Haziran’da ağır bir yenilgi yaşamalarını sağladıysak, bu kararlı mücadelemizle bu iktidarı göndereceğiz, kayyumlarını da göndereceğiz elbette” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum