‘Devlet ne kadar çabuk adım atarsa barış iradesi o kadar erken olur’

‘Devlet ne kadar çabuk adım atarsa barış iradesi o kadar erken olur’
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın mesajını değerlendiren HDP MYK Üyesi Garo Paylan, “Net bir şekilde gördüm. 2 milyon kişi 'Öcalan'a azadî' diyordu. Çünkü onun tutsaklığı olarak kendi kimliğinin tutsaklığını gören bir halk var ortada.

DİYARBAKIR - Türkiye devleti ne kadar çabuk adım atarsa barış iradesi de o kadar çabuk gelecektir" dedi. Norveç Kızıl Parti Merkez Komite üyesi Turid Kjerni de, Kürt halkının gerçekten barış mücadelesine inandığını bir kez daha gösterdiğini belirterek, kendilerinin de 2 milyon kişiyle birlikte “Bijî Serok Apo” dediklerini kaydetti. 

Milyonların "Özgür Önderlik Özgür Kürdistan" şiarı etrafında birleştiği tarihi Diyarbakır Newroz'una davetli olarak gelen konuklar, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın mesajını DİHA'ya değerlendirdi. HDP MYK üyesi Garo Paylan, Öcalan'ın bir yıldır başlatmış olduğu sürecin ardından hükümet tarafından atılması gereken adımları beklediklerini söyleyerek; ancak bir yıl içerisinde Kürt halkının sabrının tükendiği ve umutlarının azaldığını belirtti. Öcalan'ın ikinci mesajında hükümete tepki göstereceği beklentisi içerisinde olduğunu söyleyen Paylan, "Sayın Abdullah Öcalan'ın mesajında hükümete bir tepki vereceğini bekliyordum. Ancak şunu söyledi Sayın Abdullah Öcalan; 'Barış emek ister ve sabır ister. 30 yıl boyunca savaştık. Barış için de emek vermemiz lazım. Mücadele etmemiz lazım. Aynı zamanda da sabır etmemiz lazım.’ Bence devletin çok acil ve elzem adımlar atması gerekir. Yalnızca Kürt halkının değil Türkiye halkları da bu mesaja odaklanmalı ve barış ısrarımızı aynı şekilde sabırla ama azimle yürütmemiz gerekiyor. Bütün Türkiye halklarının barış konusunda ortaya koyacağı mücadelenin bu noktada atılacak adımların hızlandırması gerekir" diye konuştu.

 Barış Koyun/Şafak Çelen

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.