'Devrimci Gençlik Köprüsü' yeniden tabelasına kavuştu

'Devrimci Gençlik Köprüsü' yeniden tabelasına kavuştu
68 kuşağının sembol mirasları arasında sayılan Hakkari'deki "Devrimci Gençlik Köprüsü"nün sık sık sökülen tabelası, 4'üncü kez yerine takıldı. Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, Denizlerin emanetine sahip çıktıklarını belirterek, "Denizlerin mirası

HAKKARİ - 68 kuşağının sembol mirasları arasında sayılan Hakkari'deki "Devrimci Gençlik Köprüsü"nün sık sık sökülen tabelası, 4'üncü kez yerine takıldı. Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, Denizlerin emanetine sahip çıktıklarını belirterek, "Denizlerin mirasına sahip çıkmayanlar, bugün Ortadoğu'nun ne halde olduğuna bakmalıdırlar ve sebebi bu mirasın sahipsiz bırakılmasındandır" dedi.


Hakkari-Van karayolunun 20'nci kilometresi güzergahında Zap Suyu üzerine 1969 yılında bir grup devrimci tarafından inşa edilen Devrimci Gençlik Köprüsü'nün kimler tarafından söküldüğü bilinmeyen tabelası yeniden takıldı. Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, Tarım Orkam-Sen Hakkari Temsilcisi Mahmut Hatipoğlu tarafından takılan tabela artık eskisinden daha sağlam görünüyor. Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, tabelayı 2010 tarihinden bu yana 4'üncü kez yeniden takmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kurt, tabelanın takılması sırasında köprünün tarihçesini aktarırken, "Halkların kardeşliğinin sembolü haline gelen Devrimci Gençlik Köprüsü'nün sindirilememesi nedeniyle 90'lı yıllarda güvenlik gerekçesiyle yıkılmıştır. Köprüyü inşa ettiğimiz 2010 tarihinden bu yana aynı faşist ve ırkçı zihniyetler köprüyü defalarca tahrip ederek, tabelasını söktü" dedi. 

'Deniz'in mirasına sahip çıkmayanlar bugün Ortadoğu'ya baksın'

Köprünün tabelasına dahi saldıranların, 68 Kuşağı'nın felsefe ve anlayışına hiç tahammülleri olmadığını belirten Kurt, "Denizlerin emanetine sahip çıkıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Denizlerin emaneti ve zihniyeti bize kardeşliği ve ortak mücadeleyi getiriyor. Denizlerin mirasına sahip çıkmayanlar ise bugün Ortadoğu'nun ne halde olduğuna bakmalıdırlar ve sebebi bu mirasın sahipsiz bırakılmasındandır. Ortadoğu'daki işbirlikçi ve emperyalist zihniyet akrebi unutulmamalıdır ki bir gün bu zihniyetin kendisini taşıyanları sokacaktır. IŞİD çetesi örneğinde hepimiz buna şahit oluyoruz" dedi. Nilgün Yıldız(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.