Dezavantajlı çocuklar gönlülerince eğlendi

Dezavantajlı çocuklar gönlülerince eğlendi
Çocuklar için oyun alanlarını artırmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı 50 çocuğun katıldığı lunapark etkinliği gerçekleştirdi.

 

Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine yönelik oyun alanlarını artırmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, dezavantajlı çocuklara yönelik nisan ayında başlattığı “gezi, şenlik ve sinema” etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Destek Merkezi’ndeki kurslara katılan dezavantajlı 8-14 yaş arasıçocuklara, yaşadıkları çevre ve kenti tanıtmak ile bahar sevincini yaşatmak amacıyla etkinlik düzenlendi. 10’u Suriyeli, 40’ı Surlu toplam 50 dezavantajlı çocuk, eğitmenler eşliğinde servis araçlarıyla Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarı’nda yer alan Medland Lunapark’a götürüldü.

 

İlk defa lunaparka gelen çocuklar, burada oyun gruplarından faydalanarak gönüllerince eğlendi.

Nisan ayından bu yana “lunapark, şehir içi ve ilçe tanıtım gezileri, piknik ve uçurtma şenliği” gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuklara yönelik etkinlikler mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.