DHA’da neler oluyor?

DHA’da neler oluyor?
Diyarbakır ve bölgenin deneyimli gazetecisi Ferit Aslan’ın DHA’dan ayrılması basın camiasında şok etkisi yarattı.

Tigris Haber- Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Grubu’na satılmasının ardından DHA’da bir ayrılık daha yaşandı. Yaklaşık 20 yıldan bu yana kurum bünyesinde çalışan DHA'nın deneyimli ismi Ferit Aslan, Demirören Haber Ajansı ile yollarını ayırdı.

Son 2 yıldır bölge müdürlüğü görevini yürüten Aslan’ın başarılı bir çalışma sistemi olmasına rağmen DHA yönetiminin neden böylesi bir karar aldığı merak konusu.  Deneyimli gazeteci Aslan’ın şikayet üzerine görevden alındığı iddia edildi.

Gerekçe yeni yapılanma

Kurumdan ayrılmasıyla ilgili konuşan gazeteci Ferit Aslan, “DHA’da yeni bir yapılanmaya gidileceği belirtildi. Bizim de burada yer alamayacağımız söylendi. Oturduk, konuştuk ve karara bağladık. 20 yıl DHA’da çalıştım. 18 yılını muhabir olarak geçirdim. Son iki yıldır yöneticilik de yaptım. Bu kadar uzun yıllar içerisinde, insan çalıştığı yer ile özdeşleşiyor. Ajansın bu yerlere gelmesinde Diyarbakır büronun etkisi büyük. Anlaştığım yeni bir yer yok. Bunca yıldan sonra da başka bir meslek yapabilmemiz mümkün değil. Ancak uzun yıllar yoğun çalıştık. Pek çok zaman izin yapamadığımız günler oldu. Bu yüzden şimdilik çocuklarıma ve aileme zaman ayırmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Bozaslan’da ayrılmıştı

Öte yandan aynı büroda çalışan başarılı gazeteci Felat Bozaslan’da geçtiğimiz aylarda DHA ile yollarını ayırdığını duyurmuştu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.