Dicle EDAŞ’tan genç istihdamına katkı

Dicle EDAŞ’tan genç istihdamına katkı
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ), genç nüfusun ağırlıkta olduğu sorumluluk alanındaki illerde genç istihdamına önem veriyor

 

 

  DİYARBAKIR - . Bölgenin enerji şirketi olma iddiası ile yola çıkan ve bunu önemli ölçüde gerçekleştiren Dicle Elektrik’te çalışan her 4 personelden 3’ünü, 35 yaş altındakiler oluşturuyor. 

  Bir ülkenin genç, eğitimli, yetenekli, nitelikli, iyi yetişmiş insan gücüne sahip olmasının, o ülkenin kalkınması, büyümesi ve gelişmesinin en önemli belirleyicilerinden olması gerçeğinden yola çıkan Dicle EDAŞ, bu nedenle genç istihdamına ağırlık veriyor. Enerji şirketinde çalışan bin 600 personelin yüzde 72’sini, 35 yaş altındakiler oluşturuyor.

  HEM GENÇ, HEM EĞİTİMLİLER

  Dicle EDAŞ İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, sadece dağıtım bölümünde çalışan bin 600 personel bulunduğu belirtildi. Söz konusu personellerin yüzde 72’sini oluşturan bin 148’ini ise 35 yaşın altındakiler oluşturuyor. Dicle EDAŞ İnsan Kaynakları Müdürlüğü yetkilileri, genç istihdamına büyük önem verdiklerini belirterek, "Genç nüfusun bu denli yoğun olduğu hizmet bölgemizde, bunu yapmaktan daha doğal bir şey olamaz. Genelde ülkemiz, özelde ise bölgemiz genç nüfusa sahip olması nedeniyle oldukça şanslı bir durumdadır. Personelimizin genç olmanın yanında diğer bir özelliği de iyi eğitilmiş ve tecrübeli elemanlardan oluşmasıdır. Şirket bünyesinde oluşturduğumuz Dicle Akademi de personelin uzmanlaşmasına, sahip oldukları uzmanlık alanlarını geliştirmelerine katkıda bulunmaktadır’’ ifadelerini kullandı.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.