Dicle elektrikten 27,5 Milyonluk enerji yatırımı

Dicle elektrikten 27,5 Milyonluk enerji yatırımı
Dicle Elektrik Dağıtım, Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden Bismil’de 27,5 milyon liralık enerji yatırımı gerçekleştiriyor.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yönetmeliklerine uygun yatırımlar gerçekleştiren Dicle Elektrik Dağıtım, ‘2018 Yılı Diyarbakır İli Bismil İlçesi Alçak ve Orta Gerilim Yeraltı Kablolu Şehir Şebekesi Yapım İşini’ başlattı. Bu nedenle düzenlenen proje tanıtım toplantısına Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Karagüzel, Diyar Gaz A.Ş. Genel Müdürü M. Salih Deniz ve ilçedeki daire müdürleri ile bazı muhtarlar katıldı.

 

Kurulu Güç Yüzde 37 Artacak

 

Tanıtım toplantısında konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, gerçekleştirilecek yatırım sonrasında ilçedeki kurulu gücün 41,2 MVA’dan 56,4 MVA’ya çıkartılarak yüzde 37 oranında arttırılacağını söyledi. Yaka, bu çalışma ile 12.000 aboneye direkt müdahale edilerek sağlıklı ve kesintisiz enerji kullanmalarının sağlanacağını, proje dışında kalan abonelerin ise RİNG şebeke sayesinde olası arıza kaynaklı kesintilerden en az biçimde etkileneceklerini bildirdi.

 

Aydınlatma Çalışmaları

 

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından gerçekleştirilecek olan ve 27,5 milyon liraya mal olacak yatırım, ilçedeki 85 trafo bölgesinde yürütülecek. Bu çalışmalar sırasında 1.250 adet beton direk sökülecek ve 28 adet beton köşk montajı gerçekleştirilecek. İlçede can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden trafolar ve havai şebekeler 20.790 metreküp kanal kazılması ve 200.000 metre yer altı kablo montajı yapılması sonucunda yer altına alınacak. Teknolojik gelişmelere uygun monoblok beton köşklü trafoların kurulacağı proje ile şehir aydınlatması da artırılacak. Bu çerçevede 1.400 adet aydınlatma direği ile çevre aydınlatması sağlanacak.

 

2,5 Ay Önce Tamamlanacak

 

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, projenin 31 Aralık 2018 tarihinde bitirilmesinin öngörülmesine rağmen, halkın kazılardan daha az etkilenmesi ve çalışmaların daha erken tamamlanması için Ekim ayı ortasına çekme planları yaptıklarının altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.