DİCLE ELEKTRİK’TEN HUZUREVLERİ’NE 7.8 MİLYONLUK YATIRIM

DİCLE ELEKTRİK’TEN HUZUREVLERİ’NE 7.8 MİLYONLUK YATIRIM
Müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji sunabilmek için bir yandan kayıt dışı ile mücadele eden Dicle Elektrik Dağıtım, diğer yandan da milyonlarca liralık altyapı yatırımı gerçekleştiriyor.

  DİYARBAKIR  -  Enerji şirketi, bu çerçevede merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Huzurevleri mahallesindeki elektrik şebekesini 7.8 milyon liralık yatırım ile tamamen yer altına alıyor. 

  Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü, Huzuevleri’nde bulunan elektrik şebekesini yeraltına almak için çalışmalara geçtiğimiz yıl başladı. 27 Kasım 2015 tarihinde ihalesi yapılan söz konusu yatırım için 30 Kasım 2015 tarihinde sözleşme imzalandı ve 14 Aralık 2015 tarihinde de yer teslimi yapıldı. Hazırlıklarına geçtiğimiz 2015 yılı sonunda başlanan söz konusu yatırım projesinin, yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

  15 TRAFO BİNASI KURULACAK

  Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, Huzurevleri’nde yapılmakta olan çalışmayla ilgili bilgi verdi. Yaka, "Diyarbakır ili Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Kısmi AG-YG (OG) Yeraltı Şebekesi ASOP Montajı ve Aydınlatma Elektrik Tesisi Yapım İşi olarak isimlendirdiğimiz çalışma için Huzurevleri’nde 15 adet beton köşk trafo binası montajı yapacağız. Yine bu mahallemizde 540 adet aydınlatma direği dikecek, 150 adet BOX pano kuracak, 13 bin 400 metre orta gerilim yeraltı kablosu ve 45 bin 700 metre alçak gerilim yeraltı kablosu tesis edeceğiz. Bu güne kadar işin yüzde 20'lik kısmını tamamladık. Hedefimiz, yıl sonuna kadar çalışmalarımızı tamamlayarak, bu projeyi hayata geçirmektir’’ dedi.

 

  "KURULU GÜÇ YÜZDE 20 ARTACAK"

  Proje bedeli 7 milyon 797 bin 511 lira olan enerji şebekesinin yer altına alınması çalışmaları tamamlandığında, Huzurevleri’nde yaşayan müşterilerinin daha kaliteli elektrik enerjisi alabileceklerini de kaydeden Yaka, "Yapılacak bu yatırım ile birlikte Huzurevleri Mahallesi'nin mevcut kurulu gücü yüzde 20 oranında artacak. Böylece buradaki sayıları toplam 14 bin 700 olan müşterimiz, daha sağlıklı ve kesintisiz enerji alma imkanına kavuşacaktır’’ şeklinde konuştu.

  Hazırlanan yatırım projesinde yer alan trafolar için Kayapınar Belediyesi tarafından 10 adet beton köşk yeri tahsis edildiğini sözlerine ekleyen Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

  "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden kazı izni alındı. Bazı kamu kurumları tarafından beton köşk yer tahsisi için gerekli izinlerin verilmesi ile yatırım projemiz bir bütün olarak tamamlanacaktır. Böylece Huzurevleri’nde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan havai şebekenin tamamen yeraltına alınması projesi tamamlanmış olacaktır".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.