Dicle Elektrik'ten sayaç tartışmasını sonlandıracak uygulama

Dicle Elektrik'ten sayaç tartışmasını sonlandıracak uygulama
DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım, elektrik kullanımını kayıt altına alacak olan elektrik sayaçlarının yapı dışına alınması uygulaması ile birlikte son günlerde yaşanan "Ne kadar elektrik kullandığımızı göremiyoruz" tartışmalarını sona erdirecek bir uy

 

 

  Enerji şirketi, sayacını dışarıya aldığı müşterilerinin istedikleri zaman ne kadar elektrik kullandıklarını internet üzerinden öğrenebilme imkanı oluşturdu.

  "İyi niyetli yaklaşımımız karşılık bulmadı"

  Batman'a bağlı merkez Zorköy'de sayaçları yapı dışına çıkarmak isteyen şirket görevlilerinin alıkonularak tehdit edilmeleri ve araçlarının tahrip edilmesi üzerine Dicle Elektrik Dağıtım bir açıklama yaptı. Dicle Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, Zorköy'de iyi niyetli yaklaşımlarının bekledikleri karşılığı bulmadığının altı çizildi. Sayaçların yapı dışına çıkarılması için bir ay süre istenmesine karşın, aradan aylar geçmesine rağmen köylülerin uygulamaya yanaşmadıkları gibi ekiplerinin köye girişine dahi izin vermediklerini duyuran enerji şirketinin açıklamasında, her şeye rağmen sorunun makul olan biçimde çözüleceğine olan inanca vurgu yapıldı.

  "Kayıt dışı kullanıma izin verilmeyecektir"

  Daha önce de sorumluluk bölgelerindeki yerleşim birimlerinde buna benzer sorunların yaşandığına ve özellikle kırsaldaki bazı müşterilerinin sayaçlarının evlerinin içinden dışarıya alınmasına karşı çıktığına vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi:

  "Kayıt dışı elektrik kullanımının en yüksek olduğu bölgemizde şirketimiz, bedeli tüm Türkiye halkının cebinden çıkan elektriğin kaçak olarak kullanılmasını önlemek için bir dizi tedbir almış bulunuyor. Bunlardan biri de daha önce okumakta sıkıntı çekilen, dış müdahalelere açık olan kırsaldaki elektrik sayaçlarının mesken dışına alınmasıdır. Ancak bu gerçekleştiğinde artık kayıt dışı elektrik kullanamayacağını fark eden bazı müşterilerimiz, maalesef bu yönde başlatılan çalışmaları engellemiş, ekiplerimizi alıkoymuş, araçlarımıza saldırarak zarar vermiştir. Ancak kayıt dışı elektrik kullanımına müsaade etmeyeceğimizi daha önce bir çok kez açıkladığımız gibi tekrar açıklıyoruz. Şirketimiz, bedelini başkalarının ödediği elektriği kayıt dışı olarak kullanılması gibi bir haksızlığa göz yummamakta kararlıdır."

  "İsteyen müşteri şifre ile tüketimini görecek"

  Dicle Elektrik Dağıtım açıklamasında, 'örnek köy projesine' dahil edilen bazı köylerde müşterilerinin "Sayaçlar yapı dışına alınırsa kullandığımız elektriği göremeyeceğiz" iddiasında bulunduklarına yer verildi. Enerji şirketinden yapılan açıklamada, bu tartışmaları tamamen sona erdirecek projenin hayata geçirildiğini belirterek, şöyle denildi:

  "Son günlerde sıkça dillendirilen bu tartışmaları sona erdirecek projemizi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Artık, sayacını yapı dışına aldığımız müşterilerimize istemeleri halinde, tükettikleri elektriğin miktarını internet üzerinden görüp, takip etmeleri için bir şifre vereceğiz. Müşterilerimiz böylece istedikleri zaman bu şifre ile son okuma tarihinden itibaren ne kadar elektrik tükettiklerini internet üzerinden görerek, kendilerini buna göre ayarlayabilecekler. Bu uygulama ile yaşanan tartışmaların artık sona ermesini umuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.