Dicle-Fırat Diyalog Grubu Öcalan ile görüşmek istedi

Dicle-Fırat Diyalog Grubu Öcalan ile görüşmek istedi
Dicle Fırat Diyalog Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuracaklarını kaydetti.

Dicle-Fırat Diyalog Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) basın toplantısı düzenledi. Bölgede son dönemlerde yaşanan gelişmeler ile ilgili siyasi partilerin sorumluluk alması gerektiğini söyleyen Batmanlı, HÜDA PAR üyeleri olduğu iddia edilen bir grubun silahlı saldırısı sonucunda yaşamını yitiren Özcan Temel cinayetinin de bir an önce açığa çıkarılması çağrısında bulundu. Artık insanların ölmemesi gerektiğini dile getiren Batmanlı, "Bu olayı açığa kavuşturmak zorundayız. Artık insanlar ölmesin istiyoruz. Bir insan öldüren, insanlığı öldürmüş gibidir" dedi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın önerdiği Demokratik İslam Konferansı önerisini benimsediklerini de söyleyen Batmanlı, "Bu öneriyi önemli buluyor ve benimsiyoruz. Diyarbakır'da hem Kürt olarak hem de İslamcı olarak tek kurum Dicle-Fırat Diyalog grubudur. Biz konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'na başvuru yapıp, Sayın Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunacağız" diye kaydetti.

(DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.