Dicle nehri yükseliyor, tarım arazileri sular altında

Dicle nehri yükseliyor, tarım arazileri sular altında
Dicle Barajı’nda aşırı yağış nedeniyle biriken suyun tahliyesi sırasında baraj kapaklarından birinin  kopmasıyla Dicle nehir yatağındaki su seviyesi yükselmeye başladı. Nehir yatağı ve civarındaki kimi yerleşim yerleri ve tarım arazileri sular altında kaldı.

Tigris Haber- Dicle nehir yatağında suyun yükselmesi devam ederken, konuyla ilgili Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, su taşkınlarından kaynaklı “Hantepe, İlbaş, Tanışık, Eser, Güzelköy, Güvercinlik, Elidolu, Dönümlü, Kesikağaç, Ferit köşk”te vatandaşların zarar gördüğünü ve zarara uğrayan çiftçi ve üreticilerin Yenişehir İlçe Tarım Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri zarar ve ziyanın tespit edilmesini istedi.

20181214_2_33923245_39879784.jpg

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunan Dicle Barajı'nda aşırı yağış nedeniyle biriken fazla suyun tahliyesi için açılan kapaklardan birinin akşam saatlerinde kopması sonucu su seviyesinin yükselmesi devam ederken, bu kapsamda kriz masası oluşturuldu.

jandarma, emniyet, belediye ve AFAD ekiplerince alınan önlemler sürerken, olası sel felaketlerine karşı Dicle nehri yağındaki yerleşim birimlerindeki vatandaşlar uyarıldı.

20181214_2_33923245_39879779.jpg

Dicle nehir yatağında suyun yükselmesi devam ederken, konuyla ilgili Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İskenderoğlu, Yenişehir ilçesine bağlı köy ve mahallelerde su taşkınlarının yaşandığını ve çiftçilerin zarar gördüğünü belirtti. İskenderoğlu, su baskınlarında dolayı zarara uğrayan köy ve mahalleleri,  “Hantepe, İlbaş, Tanışık, Eser, Güzelköy, Güvercinlik, Elidolu, Dönümlü, Kesikağaç, Ferit köşk” olarak sırladı. İskenderoğlu, selden zarara uğrayan vatandaşların zarar ve ziyanlarının karşılanması çağrısında bulundu: “Zarar ve ziyanı bulunan Çiftçi ve üreticilerimizin Yenişehir ilçe tarım müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri zarar ve ziyanın tespit edilmesi konusunda muhtarlarımızın çiftçileri bilgilendirmeleri rica olunur. Muhtarlarımıza çiftçi ve üreticilerimize büyük geçmiş olsun.” Haber Merkezi

 

20181214_2_33923245_39879791.jpg

whatsapp-image-2018-12-14-at-10.24.48-am.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.