Dicle’de film festivali

Dicle’de film festivali
Türkiye’nin ilk çevre temalı kısa film etkinliği olan “14. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali”, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sinema Kulübü (DÜSİNEK) tarafından gerçekleştirildi.

Bakırköy Belediyesi, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) ve Çevre Film işbirliği, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu ve Üniversitelerin katkıları ile gerçekleştirilen festivalde 30 adet kısa film izleyiciyle buluştu.

Katılımcılardan ve organizasyonu düzenleyen Dicle Üniversitesi Sinema Kulübü (DÜSİNEK) üyelerinden geçer not almayı başaran filmlerin yanında, alkışlanan kısa filmlerin sayısı da azımsanacak derecedeydi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan, katılımcılara ve kulüp üyelerine teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı.

 

Kulübün kuruluş aşamasından bu yana kat ettiği yolu gözler önüne seren DÜSİNEK’in Danışman Hocası, Yrd. Doç. Fatih Yılmaz,   kulübün gelecekteki büyük hedeflerinden söz etti.

Açılışa katılan Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekan’ı Prof. Dr. Sait Yücel de DÜSİNEK’e teşekkür ederek sözlerine başladı. Yücel, “İnsanlarımızda ve özellikle gençlerimizde, çevre duyarlılığını oluşturmak son derece önemli, bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bir dönem Çevre Kulüplerinde görev aldığını ve danışmanlık yaptığını hatırlatan Yücel, toplumumuzda çevre duyarlılığının azlığına dikkat çekerek, esprili üslubuyla bu konuda yaşadıklarını anlatarak, salonu kahkahalara boğdu.

Yüzlerce izleyicin katıldığı gösterim, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirilen festival, yoğun ilgi gördü.

Haber: Aziz FİDANCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.